Creatieve berichten over quilten

Sandwich en quilten Fire Island Hosta Queen – Rainbow quilt

Een groot project, deze quilt: de Fire Island Hosta Queen size van het patroon van Judy Niemeyer. De quilt is 100×100 inches, ca. 2.54×2.54m groot. Het oorspronkelijke patroon staat hieronder afgebeeld (verkrijgbaar bij Sylvia’s Art Quilts Studio).

fireislandhostaqueen
Mijn eigen versie van deze quilt is een RAINBOW: batikstoffen, met zwart als achtergrondkleur, en 8 heldere kleuren voor de patchwork Units. Natuurlijk vind ik de originele quilt prachtig, maar het was een echte uitdaging om een regenboogversie te maken! Omdat ik Certified Instructor ben voor Patchwork Promotions Quiltworx University for Europe, maak ik de quilts van Judy Niemeyer/Quiltworx. Pas als een quilt helemaal klaar is, kan ik er workshops mee geven. Want alleen als je zelf iets maakt, weet je hoe het ‘werkt’, en kun je cursisten alle tips en handigheidjes doorgeven. Vanaf januari 2017 geef ik een 6-daagse workshop – éénmaal per maand – voor het maken van deze quilt – bijzonderheden hierover later.

SAM_1055
Hier zie je mijn Regenboogquilt, de top was klaar en heb ik even opgehangen vanwege mijn OPEN HUIS middag van 29 maart jl! Natuurlijk helemaal in elkaar gezet met de BERNINA 770QE.

Maar nu komt het grootste werk nog (al is de helft – de top – al gedaan): het quilten!

SAM_1328

Omdat het een grote quilt is, was het even moeilijk hoe ik de sandwich moest gaan maken. Meestal doe ik dat op de tegelvloer, maar de ruimte was niet groot genoeg. Toch maar het grootste deel neerleggen, te beginnen met de (gestreken) achterkantstof.

SAM_1330

Daarop de tussenvulling gelegd…

SAM_1332

en daar bovenop de top van de quilt.

En dan alles spelden – op de knietjes. Omdat ik de quilt weer machinaal ga doorquilten (freehand, met de BSR van de 770QE), gebruik ik altijd spelden, geen rijggaren. Als je zo’n quilt gaat rijgen, en je quilt over alles heen, krijg je de rijgdraden er niet meer uit. Ik gebruik de Flower Pins spelden – lange spelden met een platte ‘kop’. Alleen had ik er niet genoeg voor dit grote project, dus zitten er ook gewone kopspelden op. Het nadeel van deze kleinere spelden is dat ze snel uit de sandwich ‘schuiven’, maar je moet toch wat…

SAM_1349En dan bedenken hoe ik de quilt freehand ga quilten. Na een aantal tekeningen gemaakt te hebben, de sandwich onder de machine geschoven,  heb ik de eerste motieven gequilt.

Wil je weten hoe het quilten verder gaat? Kijk volgende keer weer op deze blog.

Je kunt je ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief, dan blijf je persoonlijk op de hoogte.
Of kijk regelmatig op mijn FaceBook sites (Sylvia Kaptein en Sylvia’s Art Quilts Studio): ook daar laat ik wat vorderingen zien.

Volgende keer meer quiltwerk!

Quiltgroeten
Sylvia Kaptein CI
Sylvia’s Art Quilts Studio

DSCF4577

Ben je geïnteresseerd in kit van deze regenboog quilt (Patroon, regenboogbewerkting en alle stoffen voor de top – batiks, zwart, groen, geel, oranje, rood, roze, paars, blauw en turkoois, ca. 32 m totaal)? De voorverkoop hiervan is begonnen: meldt je snel aan want er wordt een beperkt aantal kits aangemaakt. In de kit zit de regenboogbeschrijving erbij, niet als je aleen het originele patroon apart bestelt!
Ook als je mee gaat doen met de 6-daagse workshop die vanaf januari 2017 gehouden wordt, is de regenboogbeschrijving aanwezig.

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam