Creatieve berichten over naaien

Spring is in the air!

Er waren deze Lente eens twee quiltstoffen, één met een vrij grote print en één met een heel klein motiefje in een roze kleur. De stof met de grote print bestond uit vogels en vlinders, kooitjes en sleutels, van deze stof wilde ik heel graag een korsetlijfje maken. De print was echter net te groot en door de vele deelnaden en rondingen in een korset heb je meters stof nodig om de print door te laten lopen of krijg je uiteindelijk toch een vogeltje met vier pootjes of allemaal halve vlinders. Ik besloot om de print te appliqueren op de roze stof. Zo kon ik precies bepalen waar ik welk figuurtje wilde hebben.

12751116_168249776884769_1021074043_n

Ik begon als eerste met het maken van de basis van het korsetlijfje. Deze knipte ik uit uit de zacht roze stof en de stevige basisstof ook wel coutil genoemd, alle deelnaden stikte ik met een kleine steek door en streek deze open. De motiefjes van de vogel en vlinders heb ik op vliesofix gestreken en vervolgens uitgeknipt. Wanneer de stof goed vast zit aan de vliesofix en je nergens luchtbellen ziet kun je het papier voorzichtig losmaken, bij het snaveltje en de pootjes moest ik even opletten en heel voorzichtig te werk gaan zodat deze niet in eens uit elkaar zouden vallen of met het papiertje en al eraf kwamen.

De figuurtjes heb ik daarna op het korset geplaatst en met een strijklap er overheen voorzichtig vast gestreken. Alle figuurtjes heb ik doorgestikt met een heel klein steekje, het kleine steekje zorgt ervoor dat je heel precies kan werken en zo alle bochtjes en lijnen goed kan volgen zonder uit te schieten. Voor het appliqueren kun je het beste appliqueervoetje 23 gebruiken.

2016-03-31 09.34.04

Toen alles op z’n plek zat heb ik het baleinenband vastgestikt, dit is het band waar de baleinen in komen. Het heeft natuurlijk geen zin om die er eerst op te stikken en vervolgens de figuurtjes want dan gaan de baleinen er niet meer in. Na het baleinenband aangebracht te hebben heb ik de cups in het lijfje gestikt en deze ook doorgestikt vanaf de goede kant van het lijfje.

12816968_197987430567221_1277270410_n

Door alle coutil, baleinenband en foam van de cups heb je natuurlijk te maken met een bult materiaal op sommige deelnaden die moeilijk onder de naaimachine door kunnen. Vaak kun je dit al makkelijk oplossen door het gebruik van een nivelleerplaatje maar bij het dragen kan zo’n bobbel nooit echt lekker zitten. In een volgend blog ga ik verder in op hoe ik dit precies oplos en hoe ik de verdere afwerking doe. Voor nu heb ik alvast wat kant en miyuki kraaltjes aangebracht. Ook hebben de vlindertjes nu voelsprietjes.

2016-03-31 09.32.13

2016-03-31 09.43.32

Ook te volgen via www.facebook.com/bespokecorsetry

en www.instagram.com/bespokecorsetrybymarloes/

Wil je graag een korset leren maken, neem dan een kijkje bij mijn cursusaanbod!         http://www.bespoke-corsetry.com/

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam