Creatieve berichten over naaien

5 Overlocktips voor newbies.

Een overlocker is een magische machine want hij heeft een enorm verslavend effect.  Als je nog geen overlockmachine hebt weet je niet direct wat je mist.  Van zodra er een prachtexemplaartje op je naaitafel staat te blinken kan je niet meer zonder, echt waar!  Het is de ideale machine voor tricot te verwerken of je katoen perfect af te werken.

Enkele tips voor een nieuwe overlockgebruiker kan nooit kwaad, hup, hier zijn ze:

Kwaliteitsgaren:

Het kost wat meer maar het is zeker de moeite.  Goedkope garen breken vlugger, zorgen soms voor lelijke steken en brengen een hoop frustratie met zich mee.  Neem het van mij aan, investeer in goeie kwaliteitsgaren.

Bedrading:

Sommigen huiveren van een overlock bedraden, anderen knopen krampachtig de draden van de ene bobijn aan de andere om de machine maar niet te bedraden.  Het is gewoon een kwestie van oefenen.  Bekijk je handleiding, volg de stapjes die op je machine staan of zoek een filmpje op YouTube.  Het is helemaal niet zo moeilijk eens je het kan.  Oefening baart kunst!

Geen speldjes:

Gebruik zo weinig mogelijk (liefst geen) speldjes als je werkt met je overlocker.  Als een speldje toevallig onder je mes terecht komt is je mes instant kapot.  Met een kapot of bot mes kan je je stof niet meer mooi snijden.  Dus gebruik liever wonderclips en vermijd de aankoop van nieuwe messen door ongelukjes met spelden.

Matig uw snelheid:

Een overlocker is een snelle machine, hij lockt en snijdt ondertussen mooi je randen af.  Dus, matig uw snelheid want eens de machine met zijn mes in aanraking komt met je stof is het te laat. There is no way back!

Netheid:

Onderhou je machine.  Het is goed om na elke lockbeurt de stofjes binnenin te verwijderen.  Het is ook verstandig om af en toe eens je overlockmachine binnen te brengen voor een groot onderhoud.

Zo, met die tips in gedachten word je snel baas over je overlockmachine!

locklockoverlock

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam