Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand mei

DSC01702

Ook deze maand weer een leuk accessoire van de maand, of deze keer eigenlijk twee, je kunt kiezen tussen voet 6 of voet 39, en 39 is er ook in 39C Beide borduurvoeten, de ene metaal en de andere transparant, en in beide kun je een cordonnetdraad mee laten lopen. En als dat kan, kan ik ook iets anders mee laten lopen!!

Dit keer maak ik een tasje uit heb boek van Jenny Rolfe; Handmade embroidered bags. Een Mezzaluna bag.

51lDrDLgHDL._SX360_BO1,204,203,200_

Ik heb nog een restje paarse canvas, en nog wel een paars lapje katoen die ik voor een cursus een keer had geverfd. De katoen gebruik ik voor de applicatie en de voering.
Als cordonnetdraad gebruik ik zijde, Argentijnse zijde, van Bart en Francis

Ik doe het klosje aan de kniehevel, zo loopt het mooi mee!

DSC01704

En dan maak ik een aantal stiksels op een deel van het tasje. Ik gebruik hiervoor een smalle zig-zag, omdat de draad splijt. Steekbreedte 1.8 en de steeklengte 1.80.

DSC01703

Dan de bloemen, ik heb een tekening van internet gehaald. Ik zal een keer uitleggen hoe ik dat doe.Laatst zei iemand tegen mij, jij legt het zo makkelijk uit, maar ik kan het nooit vinden, hoe moet ik dat zoeken? Ik zoek meestal via de google afbeeldingen,

paint

Dan ga ik naar zoekhulpmiddelen, en kies ik voor lijntekening. Dan krijg je in dit geval heel veel bloemen, ik kies hier mijn bloem uit, deze sla ik op, en dan print ik hem uit, en bij de printerinstellingen, als je kiest voor afdrukken kun je het formaat aangeven.

print

Ik had voor deze bloem gekozen voor 9 x 13. Bij mij staat “Afbeelding aan lijst aanpassen” automatisch aangevinkt, deze zet ik uit, omdat de tekening dan helemaal in het formaat past.

Maar nu verder met de bloem, ik wil het ijzerdraadje graag bij de zijdedraad doorvoeren. En het past. Het gaat goed, als je de hoeken doet, moet de naald aan de binnenkant van de hoek, het ijzerdraad en draadje moeten om de naald heen.

DSC01707 (Kopie)

Op de foto hierboven ligt het ijzerdraadje rechts van de naald, ik til nu mijn voetje op om de stof te draaien, en dan het hoekje om te gaan.

DSC01709 (Kopie)

Nu heb ik er 3 gemaakt, deze wil ik op elkaar stikken, met in het hart van de bloem meeldradenstikken, ik twijfel nu nog even of ik de meeldraden ook 3D wil.
Ik maak ook meeldraden 3D. Dit doe ik door met een smalle zig – zag over het draadje en ijzerdraad te stikken, ik doe dit met dezelfde zijde. Ook maak ik nog meeldraden door met het ijzerdraadje een paars DMC koord door te voeren, zo heb ik in de meeldraden iets kleurverschil.

DSC01713 (Kopie)

De meeldraden stik ik nadat ik de bloemen op elkaar heb gestikt met de BSR, ook met de BSR vast.

paint2

Dit doe ik handmatig, door met het knopje van de naald in de stof  steeds in te drukken, en dan de stof iets op te schuiven, hierdoor glijd de naald langs de ijzerdraadjes, en kan ik ze makkelijk vast zetten, hoef ik het niet met de hand te doen. Op de uiteinde van de meeldraden doe ik een druppeltje nagellak, zodat de draadjes niet loslaten.

 

DSC01714 (Kopie)

Dan is een kant van het tasje klaar, dan nog wat willekeurige lijnen op de andere kant, hier gebruik ik voetje 6 voor.

DSC01716 (Kopie)

Ik vind voetje 6 fijner, maar of dit aan de voetjes ligt, of aan mijn ogen…..  ik kan het cordonnetdraadje bij voetje 6 er makkelijker in krijgen dan in voetje 39, terwijl de doorvoer gaatjes wel even groot zijn, voet 39 is transparant.
En aan welke kant moet ik nu de bloem doen….. Ik wil de kant met de regelmatige lijnen helemaal zien, dus op de andere kant.

DSC01717 (Kopie)

DSC01718 (Kopie)

Zo word het dan, de andere kant is met de strakke lijnen.

DSC01719 (Kopie)

En dat is dan tas nr. 5

DSC01721 (Kopie)

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam