Creatieve berichten over naaien

Een leuk koopje!

Op het laatste stoffenspektakel waar ik was, had ik uiteraard een aantal lappen in geslagen, en natuurlijk ook wel een aantal waarvan ik op dat moment nog niet wist wat ik ermee ging doen. Een ervan is deze, een heel fijn paars streepje. Ik dacht hier kan ik wel een bloesje van maken of iets…. Ook had ik nog een gebreide donker paarse lap liggen voor een vestje, en dit bloesje zou er wel bijpassen. Een lapje van maar liefst 1,50 per meter.
En dan nog een mooie bijpassende kleur draad gevonden, dus nog een projektje met het accessoire van de maand, voetje 6.

DSC01853

Ik wil een aantal lijnen diagonaal stikken, en dan ook  nog over anders, zodat er ruiten ontstaan.

DSC01855

En dan heb ik die gestikt, dan lock ik het zijpand er even aan om te kijken hoe ik het verder ga doen.

DSC01857

Dan wil ik de deelnaden wel doorstikken met een dubbelstiksel, en misschien in een enkel ruitje nog een decoratieve steek. Maar ik laat het even bezinken, en ik stik op de pas van het achterpand ook een ruitmotief.

DSC01859

Dan het achterpand in elkaar, en dan moet ik weten hoe verder. De deelnaden allemaal doorgestikt. Dan stik ik een vertikale lijn op het voorpand met daarnaast decoratieve steken, en dan weer een draad met voetje 6.

DSC01861
Dan nog een rij decoratieve steken, en nog een draadje. Om de breedte weer gelijk te houden met het koordje gebruik ik weer de afstandslineaal.
Terwijl ik met de decoratieve steken het voetje tegen de draad heb gezet. Maar omdat ik de decoratieve steken met een ander voetje deed,  voetje 1D (9mm) en voetje 6 is smaller, dan kwam ik niet uit.
Bij het stikken van de decoratieve steken heb ik er scheurvlies ondergelegd.
Ik merk dat mijn voorkeur toch wel voetje 6 is in plaats van het transparante voetje, voet 39, die deze maand ook accessoire van de maand is. Vooral omdat de opening waar het draadje doorgaat net iets groter is.

DSC01862

Nu ook een paar decoratieve steken in de ruitjes gestikt. Nu maak ik mijn bloesje eerst af, dan kan ik nog nadenken in hoeveel ruitjes ik een steek wil.

DSC01864

Op de kraag komt een nog een randje met siersteken, met het koordje ernaast.

DSC01869 (Kopie)

Ik merk dat het lastig is om een scherpe foto te maken met deze stof, en het streepje.

DSC01870 (Kopie)

En zo heb ik een heel goedkoop bloesje. 3 euro stof, waar ik nog een halve meter van over heb, 4 euro knopen, en een bolletje garen van 3 euro. Naai en borduurgaren had ik nog.
En voor de koude dagen kan ik er nog een vestje bij maken. Een lapje die ik nog had liggen, vorig jaar in de opruiming gekocht. Maar hier wil ik ook die paarse draad gebruiken die ik op het bloesje heb gestikt. Ik kwam op het idee nadat ik in Amsterdam in het Rijksmuseum was geweest. Naar de expositie catwalk.

20160331_162454[1]

Ik vond dit zo leuk, ik zag het al voor me in mijn vest. En had hier het bolletje garen al voor gekocht, wat ik nu ook voor het bloesje heb gebruikt. Ik heb al een proefje gemaakt. Maar voordat ik aan het vestje begin moeten er eerst nog wat andere dingen klaar.

DSC01872

Ik ga het doorrijgen op het oog, met streepjes van ongeveer een cm. Het wordt denk ik een baan. Ik zal de foto in een volgend blog nog wel een keer laten zien als het klaar is.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Roos

    Dat is weer een leuke blouse Gerda, super idee! ben benieuwd naar je vestje.
    Groetjes Roos

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam