Creatieve berichten over naaien

BERNINA L220, op de versiertoer!

Natuurlijk is de BERNINA L220 perfect bij het maken van mooie zomen en doorstiksels in je kleding. Maar hoe leuk is het om er stof mee te versieren.

Ik verzamel van alles, zoals kantjes, bandjes, kralen en bloemen van kunstzijde. Al snel kreeg mijn idee vorm.

Lange tijd geleden kreeg ik stalen van meubelstoffen. Daar zat ook wat fel gekleurde stof bij. De lap spray ik licht in met lijmspray. Daarop rangschik ik de bloemblaadjes.

image

Als het naar mijn zin is, leg ik er een laagje organza over.

image

Omdat ik de lap vooraf met de lijmspray had bewerkt, kan ik alles voorzichtig omdraaien.

image

Met lange spelden speld ik de lagen op elkaar, zorg dat de spelden allemaal in dezelfde richting lopen.

Rijg nu de L220 in. Ik heb op de grijper een decoratief garen gezet, rood en op de middelste naad normaal rood naaigaren. De andere naalden heb ik eruitgehaald. Aan de spanning wijzig ik niets en de steeklengte gaat op 4.

image

Het is op de foto wat moeilijk te zien, maar ik rol de lap op en let natuurlijk op dat de spelden in de lengterichting mee gaan. De rol past nu tussen de naalden en motor van de L220.

image

Rechte stiksels zijn in dit geval saai…dus een kwestie van je handen bewegen en het wordt een slingerende lijn. Omdat je het werk ondersteboven hebt, komt er een mooie kettingsteek in het deco-garen op de goede kant. Mijn lap is op een redelijk eenvoudige manier leuk bewerkt. Nu nog iets leuks er van maken: het An-tasje! Ik had er al een aantal voorbij zien komen op Facebook. Een leuk project, niet al te ingewikkeld en tijdrovend.

Zie hier het resultaat..een leuk zomers tasje. Altijd handig als je op een heerlijk zwoele avond nog een terrasje pakt en toch een klein tasje nodig hebt voor je autosleutels, telefoon en creditcard.

image

An, heel hartelijk dank voor het patroontje en dat ik naar je blog mocht verwijzen.

Heb je nu ook interesse gekregen in de BERNINA L220, er is nu een mooie aanbieding die geldig is tot en met 30 juni!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Betty Van den bosch

  Beste Yvonne, ik volg je artikels over de L220, ik heb de machine ook aangekocht maar door omstandigheden nog niet veel uitgeprobeeerd. Ik vraag mij nu wel af of de zoomgeleider ook op deze machine past, in de winkel was men ook niet goed op de hoogte. Volgens gebruikers van andere coverlock machines zou dit een bijna onmisbaar accessoire zijn.
  Mvg
  Betty

  • Team BERNINA

   Beste Betty,
   Momenteel werken we aan een zoomgeleider welke geschikt is voor de L220, dit is inderdaad een onmisbaar accessoire.
   We verwachten deze geleider binnen een paar weken beschikbaar te hebben.
   Met vriendelijke groet,
   Team BERNINA

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam