Creatieve berichten over naaien

Het MAISON the FAUX project

Soms komen er van die leuke kansen voorbij waar je gewoon geen nee tegen kunt (en wilt) zeggen. Want hoe super gaaf is het als je mag meewerken/ denken aan een ontwerp voor de catwalk? Dus toen Geertje van BERNINA vroeg of ik het leuk zouden vinden om samen met Marloes  Dadswell mee te werken aan het Maison the Faux project was ik meteen enthousiast.

Maison the Faux is hét label van de modeontwerpers Joris Sulk en Tessa de Boer. Dit geweldige duo presenteerde in  2014 hun eerste collectie tijdens de Amsterdam fashion week.

The house aspires to be an affectionate reaction to the current fashion industry and a big faux wink in the direction of an audience liberated enough to move freely through an often narrow-minded world. ‘The Fictional House’, a rough translation of MAISON the FAUX, is rooted in a great sense of humour and self-mockery, combined with a deep love of fashion.
Wat houdt het project in het kort in? De aankomende maanden gaan Marloes, ik, Joris en Tessa aan de slag met het ontwerp van een onwijs gaaf kledingstuk welke zal worden opgenomen in de aankomende collectie van MAISON the FAUX.  Natuurlijk gaan ik en Marloes jullie aankomende maanden op de hoogte houden van dit avontuur. En! er komt een leuke verrassing voor de BERNINA-blog lezeressen. Dus hou het blog goed in de gaten !

Afgelopen zaterdag was onze eerste bijeenkomst. Ik vond het  erg leuk om een kijkje te mogen nemen in de (mode) wereld van Joris en Tessa en een beetje een indruk te krijgen van hoe hun creatieve proces verloopt. Ook was het leuk om kennis te maken met Marloes en te horen hoe ze het heeft ervaren om mee te doen aan “door het oog van de naald”. Het was een zeer geslaagde dag en hieronder vinden jullie nog een paar foto’s van het atelier van MAISON the Faux.

Wist je trouwens dat het zomerprogramma van Keper & Twill online staat? Neem eens een kijkje op mijn website: www.keperentwill.nl

Creatieve groet,
Monique

IMG_1725 IMG_1732 IMG_1729 IMG_1730S

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam