Creatieve berichten over naaien

Race tegen de klok!

Begin april heb ik mijn Jetset Spring-Summer Ready to Wear 2016 Collectie gelanceerd, maar wat is daaraan vooraf gegaan?

Maanden geleden had ik ‘s nachts een ingeving voor mijn nieuwe spring-summer ready to wear collectie. JETSET, dat was wat mij wakker hield. Ik zag het al helemaal voor mij: vliegtuigen, champagne en alles waarbij iedereen aan denkt bij jetset. Die nacht ben ik gelijk aan de slag gegaan met het schetsen van mijn collectie. Na een aantal uren had ik mijn hele collectie al ontworpen. Het ging helemaal vanzelf. Als een gek ging ik op zoek naar de perfecte stoffen.

Al snel had ik deze gevonden en had ik de patronen al getekend. Na maanden kei hard werken aan mijn creaties kwam de deadline steeds sneller dichtbij. Als je tegen de klok werkt volgen al snel bloed, zweet en tranen. De datum voor de campaign fotoshoot stond gepland en de druk nam steeds meer toe. Ik zat dag en nacht achter mijn vriendinnen om elke creatie af te krijgen. De avond voor de fotoshoot heb ik nog tot in de late uurtjes gewerkt om mijn collectie op tijd af te krijgen. En het is gelukt!

Na maanden kei hard werken was het dan eindelijk zover! Op de locatie aangekomen gingen mijn modellen meteen in de visagie en werden de haren in de krul gezet. Het beeld wat ik in mijn hoofd had  werd werkelijkheid. Ik was zo blij dat het precies was geworden zoals ik het in mijn hoofd had. Eindelijk konden we beginnen. De eerste creatie werd aangetrokken en de accessoires werden daarbij uitgezocht. De first look was stunning! De fotograaf had zijn apparatuur al klaarstaan en na wat testshots gingen de modellen los!

Backstage was het tussen het fotograferen door een chaos. De modellen snel omkleden voor een nieuwe look, bijpassende accessoires zoeken en telkens de make-up aanpassen op de creatie. Ik was na een dag kei hard werken helemaal bek af! Het wachten op de foto’s was aangebroken.

Elke dag keek ik weer in mijn mailbox of ik de foto’s al had. Na 14 dagen wachten was er eindelijk de mail! Zo nieuwsgierig als ik was ging ik gelijk de foto’s bekijken.

IMG-20160327-WA006

IMG-20160331-WA001

IMG-20160407-WA001

IMG-20160407-WA004

IMG-20160408-WA002

IMG-20160408-WA005
Zijn jullie net zo enthousiast als dat ik ben?

Neem een kijkje backstage via de vlog van fotograaf Johnny ten have.

Ondertussen ben ik alweer druk aan de slag met het ontwerpen van mijn nieuwe collectie, waarin weer veel maanden werk gaan zitten. Op dit moment ga ik er nog niet veel over zeggen, maar jullie worden zeker op de hoogte gehouden.

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie?
Like dan mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/designerbjornkersten

Let’s sew!

Photographer: Johnny ten Have
Beauty Director: Dorry Derks
Modellen: Ceylin de Jong en Indra Bakermans
Zonnebril: Oogappel.com

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam