Creatieve berichten over naaien

L 220, decoratieve zomen

De BERNINA L 220 is kampioen zomen maken. Nu kun je kiezen om 2 of 3 naalden te gebruiken, en als je kiest voor 2 naalden kun je daarna weer kiezen voor een smal of breed stiksel. Dat bied dus al heel wat variatie. Maar er kan nog meer!

Rijg de grijper eens in met een dikker garen, ik noem dat deco-garen.

image

Om het voor de foto goed in beeld te krijgen, koos ik voor rood. En dit is natuurlijk ook bijzonder leuk om een accentje aan te brengen in bijvoorbeeld een wit shirt. De naalden worden ook met rood garen ingeregen.

image

Je ziet dat ik de achterkant van het coverstiksel als mooie kant heb gebruikt. Het deco-garen ligt mooi op de stof. Ik zet wel de steeklengte op 4, om een propperige uitstraling van de steek te voorkomen. Als grap heb ik er een slingerend stiksel overheen gedaan…leuk bij een shirtje voor een kind. Dat stiksel is wel met normaal garen op naalden en grijper gemaakt.

image

Het bovenste stiksel is de kettingsteek, en die maak je heel eenvoudig met 1 naald. Het deco-garen ligt ook nu mooi bovenop de stof. Het tweede stiksel is 2 naalds, de linker- en rechternaald. Het stiksel met de kronkel er in is een grapje: ik heb eerst een 2 naalds stiksel gemaakt, en toen precies in het midden nogmaals een stiksel met de kettingsteek gemaakt. En dat geeft er een mooi effect op.

image

In het zwarte proeflapje zie je goed het verschil tussen 2 en 3 naalds coverstiksels. Ook hier is met wit deco-garen op de grijper gewerkt. Het is een tricotstof. Het blauwe stofje is stretchvelours, en je kunt zien dat de steek minder in de stof wegzakt door gebruik van het deco-garen.

Kijk bij je BERNINA dealer of er deco garens te koop zijn, het is een leuke aanvulling op je L220. De aanbieding voor de L220 in combinatie met bandapparaat 88 is nog tot 30 juni, mis het niet!

Tot slot nog wat tips op een rijtje:

Zet de steeklengte niet te klein als je met deco-garens werkt.

Gebruik op de naalden gewoon naaigaren.

Maak altijd een proefstiksel op een stofrestje van je werkstuk.

Tot de volgende keer, groet Yvonne.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam