Creatieve berichten over naaien

Nog een projektje met het accessoire van de maand

Nu heb ik al wel het tasje met het Accessoire van de Maand juni, de biezenvoet #32, gemaakt, maar ik vind het ook leuk om een bloesje te maken met biesjes. Het is al weer even geleden, en ik had nog wel een lapje liggen dus…….

Ik gebruik een basispatroon van een blouse. Het voorpand heeft deelnaden, en op het voorpand wil ik biesjes. De kraag is officeel een kraag met een staander, ik maak mijn blouse met een halsboordje, en hiervoor gebruik ik de kraagstaander, deze teken ik alleen iets breder. Hiervoor gebruik ik een andere stof, effen, zodat hier ook nog weer biesjes op kunnen.

Het voorpand heb ik ruim met naad geknipt, omdat als ik begin nog niet precies weet hoeveel biesje ik wil. Ik begin 4 cm vanaf de kant, dat is voor de naad, de overslag, en dan nog een klein stukje zodat de overslag niet tegen het biesje valt. Om het eerste biesje te stikken bevestig ik de afstandsliniaal op de aanschuiftafel, zodat ik daar de stof langs kan laten lopen.

Het volgende biesje loopt perfect parallel aan het vorige biesje, doordat dit in de geleiding mee loopt.

DSC01924 (Kopie)

Ik heb 7 biesjes gestikt, dan leg ik het patroon er weer op, en knip ik het uit.

Voor het halsboordje heb ik nog een stukje witte stretchkatoen, ook deze knip ik ruim met naad, omdat ik hier ook een paar biesjes op wil.

DSC01927 (Kopie)

En dan onder en boven langs de biesjes nog een decoratieve steek.
Ik heb ook nog even op het Duitse blog gekeken bij het Accessoire van de Maand en zag dat ze daar biesjes hadden gestikt langs de onderkant van de rok. Toen bedacht ik dat ik het ook nog wel langs de mouw kon doen. Maar dan besluit ik dat ik inplaats van een zoompje in de mouw, de mouw afbies met wit, en dan natuurlijk even het bandapparaat voor niet voorgevouwen band gebruik.

DSC01928 (Kopie)

Ik stik hierlangs 3 biesje, net als op de kraag.

DSC01929 (Kopie)

Nu heb ik weer een heel leuk bloesje. Zo kun je met behulp van een extra voetje, van een standaard bloesje net iets extra’s maken.

DSC01931 (Kopie)

DSC01930 (Kopie)

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam