Creatieve berichten over quilten

‘Space between the squares’ met Wil Fritsma

Omdat er zo veel dingen zijn op het gebied van quilten die ik leuk vind, ben ik altijd met meerdere projecten tegelijk bezig. Sommige liggen een hele tijd in de kast voordat ik er aan toe kom er weer mee verder te gaan. Dit is een van die projecten.

Een tijdje geleden heeft Wil Fritsma een workshop gegeven in het WonderFil Threaducation Centre: Space between the Squares. Meestal heb ik het te druk om mee te doen maar deze keer lukt het wel en heb ik me heerlijk kunnen uitleven met het idee van Wil en de WonderFil garens.

Wil 1

In deze workshop wordt gebruik gemaakt van een dichte zigzag steek om de applicaties vast te zetten.

Wil 2

Daarvoor gebruik ik voetje #20 (de open borduurvoet) maar er zijn nog een aantal andere voetjes die je hiervoor kunt gebruiken zoals je in dit filmpje kunt zien.

Ik ontdek meteen hoe handig het is om eens naar deze filmpjes te kijken want ik zie nu bv dat voetje #6 (ook een borduurvoetje en ook geschikt om deze steek mee te maken) een opening heeft die je kunt gebruiken bij het opstikken van dikkere garens, iets dat ik ook graag doe.

Voor dit project werk ik graag met Splendor, een 40wt zacht glanzend rayon borduurgaren en natuurlijk met DecoBob in de spoel. Het grote voordeel van zo’n workshop in het Threaducation Centre is dat je alle garens en kleuren tot je beschikking hebt. Je hoeft je eigen collectie dus niet mee te slepen of te ontdekken dat je net die ene kleur die je nodig hebt, per ongeluk thuis hebt laten liggen. Je kunt ook verschillende kleur selecties naast elkaar leggen om te kijken wat jet het mooist vindt bij je werkstuk.

Wil 6

Binnen de kortste keren is iedereen hard aan het werk onder de bezielende leiding van Wil en aan het eind van de dag worden de eerste resultaten zichtbaar. De rest van het project gaan we thuis afmaken, met de uitleg van Wil gaat dat zeker lukken.

Wil 4

Mijn eigen werkstuk heeft, zoals gezegd, een hele tijd in de kast gelegen omdat ik er geen tijd (of prioriteit)voor had maar ik wil het wel graag afmaken. Vorige week ben ik weer achter de Bernina 550 QE gekropen en heb eerst alle applicaties verder vast gestikt.

Wil 3

en ben daarna begonnen aan de rand die er nog omheen komt. De randen heb ik ook met de dichte zigzag versierd in de kleuren die ik ook in het middenstuk van het project heb gebruikt. Ik stik de golvende lijnen eerst met een stiksteek zodat ik wat houvast heb voor de zigzaglijn.

Wil 7

Het project is nog steeds niet helemaal af maar het begint nu wel vorm te krijgen. Met nog een dag ‘prioriteit’ moet het wel gaan lukken.

Wil 8

Lijkt het je leuk om ook een workshop bij Wil te volgen? Dat kan ook in het Bernina Creative Centre in Breda en de workshop is dan inclusief het gebruik van een Bernina naaimachine.

Andere workshop locaties kun je vinden op de website van Wil Fritsma.

Begin volgend jaar (vrijdag 13 januari 2017) is Wil weer bij ons in het Threaducation Centre met haar workshop ‘Kunstwerkje in Transparant Frame’. Dat beloofd ook weer een super workshop te worden en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Wil je ook mee doen? Kijk hier voor meer informatie.

Gewoon een dagje met alle WonderFil garens komen spelen kan natuurlijk ook. In het najaar organiseren we weer Threaducation workshops. Informatie hierover vind je op onze website.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam