Creatieve berichten over naaien

De boventransportvoet

Toen er in het BERNINA krantje (BERNINA Nieuws) een leuke promo stond voor de BERNINA Dandelion 350 ging ik overstag.  Al jaren naaide ik alles met een heel simpel naaimachientje waar je niet zo heel veel meer kon doen dan vooruit, achteruit en met een zigzag naaien.

Ik begon meer en meer uitdagende projecten te naaien, maar daar bleek mijn oud machientje geen fan van.  Na wat protest, blokkerende naalden en een tegensputterend spoeltje ging ik naar mijn dichtsbijzijnde BERNINA dealer voor de B 350 Dandelion.

In die promo zat er niet enkel een prachtmachine maar ook een boventransportvoet.  Ik had hier enkel nog maar van gehoord maar ik had niet echt een idee wat het was en voor wat je dit zou kunnen gebruiken…

Wel, ik kan al niet meer zonder! Echt waar.  De boventransportvoet #50 is de ideale voet voor het verwerken van moeilijke stofjes.  Dikke stoffen, tricotjes of glibberige stofjes gaan vanaf nu allemaal ontzettend vlot onder mijn machine.  Door de bovenstransportvoet verschuift de stof niet en kan je veel nauwkeuriger werken.

In het doosje zitten verschillende zooltjes die je met een schroevendraaier kan verwisselen.  Ook kun je gebruik maken van de kantlinialen om nog nauwkeurig te werken.

DSC_8441

DSC_8442

DSC_8443

DSC_8444

Ik kan niet meer zonder, zo veel is zeker!  Gebruiken jullie ook een boventransportvoetje?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Adje Niks

    Ik werk op mijn Activa 240 veel met tricotstoffen en heb last van het verschuiven van de twee lappen stof. Dus lijkt me dat voetje een prima hulpmiddel maar hik een beetje tegen de prijs aan: €150,00 gemiddeld zag ik op internet. Ik vraag me af of hij dat ook echt waard is?

  • Jeanette

    Ik heb vorig jaar een boventransportvoet gekocht
    had ik jaren eerder moeten hebben.
    Wat een super ding.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam