Creatieve berichten over quilten

Jungle quilt 2: quilt maken in opdracht. Deel 1: de voorbereidingen

Het tweede project Jungle dat ik maak voor een opdrachtgeefster gaat in dezelfde kleuren/stijl als het eerste quiltje (zie één van de vorige posten op deze Bernina Blog: Jungle quilt 1). Het wordt een kussenhoes: een quilt voorop, afgewerkte afmetingen minimaal 70 x 70 cm. Dit wordt geen kussen om op te zitten maar een art pillow: een kussen om naar te kijken. Je hoeft per slot van rekening niet altijd quilts op te hangen, je kunt het ook als ‘kunst’ op de bank gebruiken, en dat is wat ze wilde. Dit wordt het eerste kussen voor op een grote zwarte bank, er komen nog twee die kleiner worden.

Dit kussen heeft als basis een machinaal geborduurd motief: deze ga ik met de BERNINA 770QE, de borduurunit en de Jumbo Hoop maken (het is een groot borduurwerk). Het thema Jungle moet natuurlijk voortgezet worden. De opdrachtgeefster is tijdens diverse vakanties in allerlei landen met jungles geweest, dus kan ik me qua soort jungle en eventueel de dieren daarbij lekker uitleven.

Omdat ik het borduurmotief direct op de sandwich van de quilt ga borduren, hoef ik geen speciale versteviging te gebruiken: de sandwich is dik en stevig genoeg. Wel moet natuurlijk de top van deze sandwich eerst gemaakt worden, en dat heb ik weer met verschillende stukken/stroken stof gedaan. Op het grote lichte vlak rechts van het midden ga ik het borduurmotief borduren.

SAM_2744
Allereerst dus de top maken: stroken stof en stukken stof aan elkaar. Voorlopig let ik alleen op de kleuren, nog niet op een ontwerp.

SAM_2745
Op sommige batik stofjes die ik heb zitten prachtige bladerenprints: die kan ik prima gebruiken.

SAM_2750
Ik neem ze over op Heatn’Bond Lite,

SAM_2751en knip ze uit…

SAM_2755
Na het borduren moet de jungle immers vol komen met bladeren! Hierboven zie je een deel van de top.

SAM_2757
Voor de onderkant waar grote bladeren op komen, zet ik een stuk stof vast met een golvende rand.

SAM_2762
En dan een paar boompjes en wat bladeren opstrijken, om te bekijken welke ruimte er voor het grote borduurpatroon overbijft: in het lichte deel rechts moet hij komen.

Ben je benieuwd wat ik daar ga borduren? Kijk dan de volgende keer bij deel 2 van dit Jungle 2 kussen.

Quiltgroeten
Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio
www.sylviasartquilts.nl
sylvia@sylviasartquilts.nl – wil jij mij ook een quiltopdracht geven? Mail me dan via dit email adres en we maken een afspraak voor een persoonlijk gesprek voor wensen en ontwerp.

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam