Creatieve berichten over naaien

Zomers speeltenuetje

Ik ben fan van zelfgemaakte cadeautjes.  Zelfgemaakte cadeautjes zijn ideaal voor een babyborrel, een bedanking voor de juf of een verjaardagsfeestje!  Ik maakte al een hoop babydekentjes, rokjes, turnzakjes, poppen, gepimpte notitieboekjes enzovoort.  Ik hoop dat de ontvangers even enthousiast zijn als ik!

Onlangs waren we uitgenodigd op een verjaardagsfeestje van mijn metekind zijn zusje.  Vorig jaar maakte ik een fleurig zomerrokje en dit jaar waagde ik me aan een zomers speelbroekje.

Ik vond een leuk en gratis patroontje hier.  Het is ontzettend simpel: patroondeel overtekenen en 2 maal uitknippen uit de stof.  Daarna lockte ik vlotjes de zijnaden dicht met mijn BERNINA 800DL.  Daarna was het enkel nog een kwestie van de broekspijpjes omzomen en een rekker steken aan de bovenkant.

Ik combineerde het broekje met een T-shirtje uit mijn eigen winkeltje.

Zo, hopelijk is die flinke zesjarige even enthousiast over het resultaat als ik!

DSC_8446

DSC_8447

DSC_8448

Voor alle shortjesfans, of fans van gratis patroontjes: dit patroontje kan je maken in zo goed als elke stoffensoort: katoen, tricot, sweaterstof, …

Mist een beetje verlenging van de pijpjes gaat deze short ook prima voor flinke knaapjes!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam