Creatieve berichten over naaien

Een heel bijzondere tweelingnaald!

Toen ik mijn vorige bericht maakte over decoratieve steken met de tweelingnaald, zag ik op de website van BERNINA nog een tweelingnaald, die ik ook in mijn bezit had, maar nog nooit gebruikt heb. Een ajourtweelingnaald, één ajournaald, ook wel zwaardnaald of wingnaald genoemd, en een gewone naald.BERNINA-130-705-H-ZWIHO-100-2-5-1Tijd voor een proefje! Ik zag eigenlijk het nut er niet zo van in, een zwaardnaald samen met een gewone naald. Maar dan ben je weer een paar jaar verder (zolang had ik hem zeker wel in mijn bezit) en dan bedenk je het in één keer wel.

DSC02568 (Kopie)

Zo zie je nog niet zo heel veel, ik heb hiervoor steek 6 en 7 gebruikt, de stik- en zigzagsteek die 3 keer over elkaar heen gaat. Je ziet alleen bij het donkere grijs dat de gaatjes iets groter zijn. De zigzag heb ik dan heel kort naast elkaar gestikt, zodat als ik het stiksel ernaast stik, de naald in hetzelfde gaatje komt, en de gaatjes daardoor nog groter worden.

Daarna neem ik een stopnaald en een katoenen draad, en die rijg ik door de grootste gaatjes.

 

DSC02569 (Kopie)

En zo ziet het er wel heel gaaf uit, dit ga ik zeker toepassen op een projekt!!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam