Creatieve berichten over naaien

Een kijkje in het atelier van Joyce van den Goor

Welkom in mijn atelier! Zorg dat je niet verdwaalt, want er is zoveel te zien!

We maken even een rondje door het atelier, ok? 😉

Bij binnenkomst is meteen mijn kast met stoffen te zien. Ze zijn op stofsoort gesorteerd. Op de paspoppen zie je een paar voorbeelden van de producten die ik maak voor mijn webshop! In dit geval zijn het twee op ‘World of Warcraft’ geïnspireerde bolero’s.

stoffen

Tegen de andere muur staat een kast met daarop mijn ‘wagenpark’. Voor de verschillende werkzaamheden heb ik geschikte machines. Een stevige lockmachine voor het grove werk, een secure lockmachine voor het fijnere werk en een coverlockmachine voor het omzomen. Ik heb nog niet al mijn machines van BERNINA, maar wie weet lukt dat ooit nog!

Op de wand hangen foto’s van artiesten die me inspireren.

machines

En hoe handig is deze garenkast? Ik vond hem via Marktplaats en ben er zo blij mee! (Of ja, eigenlijk vond mijn vriend hem, en ik vond het helemaal niet nodig, maar achteraf ben ik heel blij dat ik hem heb gekocht.

garenkast

Het hart van het atelier is natuurlijk de werktafel. Deze is lekker groot zodat ik er goed patronen op kan tekenen en stoffen kan knippen.

werktafel

Mijn lieveling staat hier mooi op de werktafel. Met de BERNINA 330 doe ik al mijn naaiwerk! Het is echt een super apparaat. Zelfs door kunstbont en (kunst)leer naait hij moeiteloos heen!

naaimachine

Tegenover de werktafel staat een kast waarin alle kleine lappen fleece liggen. Zo heb ik altijd alle kleuren op voorraad. Omdat ik voor mijn webshop veel mutsen met oortjes en oogjes maak heb ik veel verschillende kleuren fleece nodig. Op de achtergrond hangen nog tafellakens, maar die zijn van mijn vriend, die een partyverhuur bedrijf heeft.

vanuit werktafel

En een kijkje IN de kasten! Van links naar rechts: Voorraad bolero’s van mijn webshop, fournituren, lapjes fleece, vilt en als laatste resten Worbla. Worbla gebruik ik voor het maken van de harnassen, dit heeft dus weer niets met naaien te maken.

kasten naast elkaar kl

Nu we toch lekker in de kasten aan het snuffelen zijn laat ik jullie ook nog even in de ladekasten kijken. Het zijn overigens de Alex kasten van de IKEA. Ze zijn echt geweldig! Had ik er nog maar meer van 🙂

Inhoud lades van links naar rechts: De dagelijkse dingen zoals (stof)scharen, spelden, labeltjes, spoeltjes, pennen etc. In het midden de verzameling naimachinevoetjes en de spullen om mijn webshopbestellingen te versturen. Visitekaartjes, ansichtkaarten, stickers en tape! En helemaal rechts een lade met allemaal borduurgaren en nog wat kristallen (waar ik nog wel ooit een doel voor vind).

inhoud kasten 1

Nog een paar lades: Links de kaart met de posttarieven (heel belangrijk want de verzendkosten voor pakketjes verschillen nogal per land!), biaisband en klemmetjes. In het midden mijn basis patronen voor de bolero’s en mutsen (de kleinere patroononderdelen zitten per model in een klapper gerangschikt). En helemaal rechts de lade met ansichtkaarten en fotoprints!

inhoud kasten 2

En de laatste lades die ik aan jullie laat zien: Links een voorraad wit en zwart garen, een tang om korsetbaleinen mee te knippen en wat elektrische apparatuur (lijmpistool, dremel en houtbrandpen). In het midden een van beide lockgarenlades. Voor het maken van mijn mutsen en bolero’s lock ik nu eenmaal heel wat meters! En rechts de lade met acrylverf! Heel belangrijk voor het beschilderen van mijn harnassen.

inhoud kasten 3

Ok, genoeg in de kastjes gekeken!

Naast mijn werktafel staat een groot rek met al mijn rollen fleece. De grondstof voor mijn mutsen en bolero’s. Onderin staan kratten met hele kleine restjes fleece en andere kratten met de voorraad mutsen.

fleece

Soms vind ik het leuk om een of meerdere kostuums neer te zetten op paspoppen. In dit voorbeeld zie je Princess Celestia, een elf en Lady Loki. Allemaal helemaal zelfgemaakt natuurlijk!

kostuums

Hopelijk vond je het gezellig om even binnen te kijken. Ik vond het in ieder geval leuk!

Maar nu ga ik weer even een kopje thee halen en verder met het maken van webshopbestellingen 🙂

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam