Creatieve berichten over naaien

Haute Couture Coupenaad

Naar aanleiding van mijn vorige blog over de Haute Couture Zoom heb ik van verschillende dames leuke privé berichten gehad. Mijn dank daarvoor. Ik kreeg meerdere malen de vraag of ik niet meer van zulke tips en tricks heb om te delen. Helaas kan ik niet al mijn geheime technieken met jullie delen. Dit is natuurlijk top secret net als de illusies van een illusionist.

Omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen zal ik nog één techniek met jullie delen. Hier zullen jullie denk ik allemaal nog veel aan hebben. Elke naaister heeft wel een ontelbaar aantal coupenaden gestikt. Ook wel figuurnaden genoemd. Zoals jullie wel weten is een coupenaad een kwetsbaar punt in een kledingstuk. Je wil een zo mooi mogelijk resultaat en de afhechting zo ‘dun’ mogelijk maken.

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd om de naad niet aan of af te hechten door telkens heen-en-weer te stikken, maar de uiteinden van de boven-en onderdraad na het stikken aan elkaar te knopen. Zo heb je wel een mooi dun resultaat, maar het knoopje is erg zwak.

Nu heb ik een super techniek om een mooie coupenaad te stikken. Deze techniek wordt ook door veel grote designers gebruikt zoals bijvoorbeeld Chanel, Elie Saab, Dior en Valentino.
Je naait de coupenaad namelijk maar met één draad in plaats van twee draden in je BERNINA. Je hebt zo een mooi egaal dun stiksel zonder een aan of afhechting in de punt van je coupenaad. Wie wil dit nu niet?

De truc van de Haute Couture Coupenaad.

Je haalt de draad van het spoeltje naar boven.

1

Daarna rijg je de onderdraad (spoeldraad) door de naald van achter naar voor in.

2

Nu geleid je deze draad naar boven, zoals je normaal je bovendraad hebt lopen. Let wel op bij de sensor van je BERNINA en leg daar voorzichtig je draad langs en trek hem niet door. Je kan natuurlijk ook altijd je sensor uitschakelen. Heeft je BERNINA geen sensor, dan is dat alleen maar fijn.

Draai voldoende draad om een spoeltje. Je moet wel opletten dat de draad lang genoeg is voor de naad die je gaat stikken. Het spoeltje zet je op je garenpin, waar normaal je klosje garen staat.

3

Stik nu de coupenaad. Begin bij de punt.

4

Nu heb je een Haute Couture Coupenaad zonder aan-en-afhechtingsdraden.
Als finishing touch even je coupenaad persen en je bent klaar.

Let’s Sew!

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie? Like dan mijn Facebookpagina !

 

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam