Creatieve berichten over naaien

Lederen buideltje voor bij een fantasy kostuum!

Ga je het komend weekend ook naar Elfia in Arcen? Het grootste fantasy evenement van Nederland wordt 2 keer per jaar georganiseerd in prachtige kasteeltuinen! In september, ditmaal op zaterdag 24 en zondag 25 september is de fair te beleven in de Kasteeltuinen in Arcen. Dit zijn echt prachtige tuinen en het kasteel is ook super mooi! Er komen ieder jaar weer heel veel prachtig verkleedde mensen naar dit evenement toe. Alleen daarvoor is het al leuk om te gaan. Gewoon om te kijken wat voor mooi naaiwerk hier rond loopt! Natuurlijk ga ik hier ook heen, en wel op zaterdag 24 september (misschien kom ik wel iemand van jullie tegen?).

Lijkt het je leuk om te gaan, maar heb je niet echt een kostuum om aan te trekken? No worries! In dit blogbericht laat ik zien hoe je heel eenvoudig een  leuke buidel maakt die je aan je riem kunt hangen om zo je outfit meteen een middeleeuws- of fantasytintje te geven! Ben je er klaar voor? Daar gaan we 😉

Ik heb zelf twee buideltjes gemaakt; eentje van echt leder (die maak ik in de video, zie onderaan dit bericht!) en eentje van kunstleer. Hieronder beschrijf ik hoe ik het buideltje van kunstleer heb gemaakt.

Om een buideltje te maken heb je een aantal onderdelen nodig:

  • De basisvorm voor de buidel (2 maal geknipt)
  • Een klein reepje
  • Een lintje (geknipt van hetzelfde leer of een leuk ander koord)
  • Een applicatie (optioneel maar wel leuk!)

1 benodigdheden

Omdat het buideltje straks wordt aangetrokken met een koord, moeten er gaatjes in komen. Deze heb ik in dit geval gewoon met een schaar geknipt (gebruik bij echt leer een mesje). Op de foto heb ik mijn draadjesschaar even door de gaatjes gestoken omdat de gaatjes anders niet te zien waren.

2 gaatjes knippen

Dan is het tijd om de applicatie op het leer te leggen waar je hem wilt hebben. Ik gebruik Pritstift om de applicatie vast te zetten aan het materiaal zodat het straks met naaien goed op de plek blijft zitten. Ook moet nu het reepje waarmee het buideltje straks aan de (broek)riem vastgemaakt kan worden op de juiste plek gelegd worden.

Op mijn BERNINA 330 naaimachine installeer ik de rollenvoet nummer 55. Deze is echt geweldig om leer mee te naaien. Doordat de voet geen druk uitoefent op het materiaal verschuift je project ook niet. hierdoor krijg je een mooi glad resultaat. De volgende drie foto’s laten zien hoe het reepje en de applicatie worden vastgestikt met behulp van de rollenvoet. Zoals je ziet is de naald helemaal naar links geschoven, zodat hij zo dicht mogelijk bij de rol zit. Voor dit werk gebruik ik natuurlijk een leernaald!

4 naaien bandje

5 naaien applicatie

3 plaatsing

Nu moet het buideltje natuurlijk nog dicht. Ik gebruik clips om de beide helften van de buidel op hun plaats te houden tijdens het naaien. Het zou zonde zijn om spelden te gebruiken omdat je de gaatjes altijd blijft zien in dit materiaal.

6 naaien zoom

Dan knip ik de ronde delen van de zoom een beetje in (natuurlijk opletten om niet door het stiksel te knippen) en keer ik het buideltje om.

7 pouch

Nu ziet het er nog een beetje vreemd uit, maar als er straks een koordje doorheen zit dan lijkt het meteen op een buideltje! Het koordje trek ik door de gaatjes bovenaan in de buidel heen.

8 koord er door

En vervolgens trek ik het voorzichtig aan en maak ik een strik in het koord.

9 strikje

En dan is het buideltje klaar! Met de lus aan de achterkant is het te bevestigen aan een riem.

10 resultaat

Een eenvoudige manier om toch een beetje verkleed te zijn! Of natuurlijk een leuke aanvulling op je kostuum!

Het Loki kostuum waar ik het over had dat is het kostuum van deze foto. Als je meer wilt zien van wat ik allemaal maak, like dan mijn Facebookpagina!

Loki

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam