Creatieve berichten over quilten

Middeltje tegen vergeetachtigheid, hoe doe ik dat? ;-)

Zeer handige tips, maar lees het met een knipoog!

Hebben jullie dat nou ook, je quilt of naait, gebruikt een naald en de keer daarna weet je niet meer welke soort en maat er in je naaimachine zit. Of de steekplaat met een gat zit in je naaimachine in plaats van een sleuf. Je stelt een vrolijk steekje in die alleen voor de steekplaat met een sleuf geschikt is en OEPS, dan gaat er wel eens iets fout. Want het breken van een naald tijdens het naaien is altijd heeeel vervelend.

Untitled-1

Dit is het idee, jullie zullen allemaal de post-it plastic stripjes kennen. Die vind ik er het makkelijkste voor.
Wanneer je gaat naaien, dan schrijf je op een post-itje welke soort naald er in zit èn de maat. De  maat van de naald erbij zetten is ook belangrijk, want je past de maat naald altijd aan, aan de dikte van het garen. Kijk, zo doe ik dat tegenwoordig!

Waar is dan doe roze voor, nou je begrijpt het al, rood staat voor gevaar! Alleen heb ik geen rode post-its dus maar roze.

De roze heb ik dus gebruikt om mijzelf duidelijk te maken dat de steekplaat met een gat er op zit, dan mag ik GEEN vrolijke steekjes instellen, want anders breek ik mijn naald en met een beetje pech weer allerlei krassen op mijn steekplaat. Gelukkig heb ik een bril, dus die beschermt meteen mijn ogen tegen het wegspringen van deeltjes van de naald. Maar buiten dat, schrik ik mij altijd rot als het gebeurd!

IMG_8593

Dan denk je misschien, wat doe ik nu met die stripjes als ik klaar ben met de bewuste naald of met de steekplaat, nou kijk maar even!!

Hier de lege steekplaat met gat, zoals die normaal bewaard wordt.

IMG_7788

Ik plak het stripje gewoon op de steekplaat en ruim hem op, de volgende keer als ik de steekplaat weer gebruik, plak ik het stripje weer op mijn machine. Tot dat het stripje niet meer plakt en dan pak ik een nieuw stripje.

IMG_8594

En met de strip van de naalden, dat doe ik zo.

Als je nog niet te lang met je naald hebt gedaan en je wel wilt onthouden dat je hem al weleens hebt gebruikt. Kijk even naar de foto hierna.

IMG_8595

Zie je ik heb het stripje anders om geplakt en ik heb met een permanent stift een streep op het pakje gezet met daarbij het woord gebruikt erbij. Dan weet ik dat de naald de volgende keer dat ik ‘m gebruik niet meer een uur of 8 te gebruiken is maar korter.

Dan zal ik even het machine quilt ‘weetje’ erbij schrijven. Gebruik een naald waarmee wordt gequilt niet langer dan 8 à 16 uur. Daarna wordt de naald bot en worden je steken minder mooi en komen er andere problemen. Als ik het idee heb dat de naald voor gewoon naaien (misschien) nog wel te gebruiken is, doe ik ze altijd in een oud pakje naalden waarbop het woord  ‘Twijfel’ geschreven is. Er zijn overigens ook BERNINA naalden verkrijgbaar, op de BERNINA website vindt je hierover meer informatie.

IMG_8607

Nu heb ik jullie natuurlijk enorm benieuwd gemaakt naar het quiltje dat onder het pakje naaldjes ligt. Kijk deze 2 quiltjes horen bij elkaar, ik heb ze gemaakt en geef er in november ook workshops in. De technieken in de quiltjes zijn om de vaardigheden qua machine quilten te verhogen. 2 belangrijke technieken zitten er in echo patronen en raster patronen.

IMG_7821Het quiltje met voornamelijk raster patronen.

IMG_7816 detail

Detail van het quiltje met voornamelijk raster patronen.

IMG_8615 bijgewerkt

Het quiltje met voornamelijk echo patronen.

Wil je meer informatie over deze workshop en andere workshops, kijk dan HIER

Tot de volgende keer en voor nu, Quilty Greets BABETTE.

Volg mij ook op:
Quiltstudio  Babette site
Mijn blog
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes.
Bloglovin
Instagram

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam