Creatieve berichten over quilten

Quiltrondvaart in voorbereiding

Zaterdag 1 oktober organiseert onze Quiltshop Vlijtig Liesje weer een gezellige rondvaart voor Quilters op de Linge vanuit Leerdam op MS De Kroon van Leerdam. Bernina is al jaren hoofdsponsor van dit unieke evenement voor quilters, met een mooie goodiebag aan het eind van de dag. Een vast onderdeel van het programma is een korte workshop in de ochtend, voor de 70 dames aan boord. Van te voren krijgen ze op wat ze mee kunnen nemen daarvoor. Wij bereiden zelf van te voren altijd 70 workshop pakketjes voor, een hele klus. Zo’n boot heeft immers geen plaats voor naaimachines en strijkbouten, dus creatief denken is vereist.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De ruimte aan de tafeltjes is beperkt, maar iedere keer lukt het weer om de hele groep leuke werkjes te laten naaien. De bemanning van de boot weet inmiddels ook wat quilten is! Ze volgen met belangstelling de hele dag en mopperen niet als ze na afloop talloze draadjes moeten opzuigen met de stofzuiger.

We verklappen alvast wat we voorbereid hebben voor zaterdag: een MUG RUG, dat is vrij vertaald een ‘beker kleedje’. Een leuke onderzetter om je koffie- of theemok op te zetten en een koekje op te leggen. Handig in je naaikamer bijvoorbeeld, dan blijven de kruimels op het kleedje.

59d0ebbb5b6073631d785ca96a68deed

We hebben een MUG RUG in de vorm van een uil gekozen en samen met mijn collega Jolanda heb ik 70 pakketjes voorbereid voor de dames. We hebben met Vliesofix alvast de vleugels en de ogen vastgestreken. Uiteraard krijgt iedere tafel met 8 dames ook een voorbeeld te zien. En die heb ik de afgelopen week genaaid op mijn Bernina 710. Op de boot gaan ze met de hand festonneren om de vormen heen. Maar op mijn Bernina heb ik de machinale festonsteek gebruikt, ook heel mooi. Want.. alles moest op tijd klaar zijn en dan is de naaimachine mijn grote vriend.

20160928_184611

Volgende week leest u meer over hoe het was zaterdag op de boot, tot dan!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam