Creatieve berichten over naaien

Een kijkje in de Keuken bij BERNINA in Steckborn, Zwitserland

Ja dames, ik ga jullie heel erg jaloers maken. Ik kreeg een geweldige uitnodiging om een bezoek te brengen aan de BERNINA Fabriek in Zwitserland! Natuurlijk zei ik direct ja. Het is zo’n speciale en unieke kans die ik niet aan mij voorbij kan laten gaan. Het betekende echt heel veel voor mij als echte BERNINA FAN!! Ik wil natuurlijk jullie ook meenemen tijdens mijn kijkje in de keuken en hoop jullie niet al te jaloers te maken.

De avond voor mijn bezoek heb ik super onrustig geslapen. Ik had zo veel zin om te gaan en beeldde mij al in hoe het er achter de schermen uit zou zien. De wekker ging op tijd en ik was meteen klaar wakker.
De adrenaline gierde door mijn lijf. Vanuit het hotel reed ik naar de fabriek toe. Klokslag 10 uur stond ik bij de ingang. Ik had kippenvel. De privé rondleiding ging eindelijk beginnen!

2

Bij aankomst aan de balie stond al een scherm om mij welkom te heten. Ik voelde mij net de Queen!

20160908_094631

Eerst kreeg ik een introductiefilmpje te zien met de geschiedenis van BERNINA. Na het introductiefilmpje gingen we door naar het BERNINA Museum dat bij de ingang gevestigd is. Van de eerste machine tot de 880 stonden tentoon gesteld. Daarbij werd ook verteld dat BERNINA in het verleden niet alleen naaimachines maakte, maar ook bijvoorbeeld een telefoon heeft geproduceerd.

4

Vanuit het museum gingen we eindelijk de fabriek in. Een grote hal vol machines die onderdelen maken voor de meeste van onze hartsvriendinnen. In Steckborn word niet alles geproduceerd, want BERNINA heeft ook een eigen fabriek in Thailand waar veel types geproduceerd worden. Zo kunnen ze de Zwitserse kwaliteit blijven waarborgen met eigen personeel. Zo word elk onderdeel na productie getest door de medewerker of het voldoet aan de eisen.

20160908_105108

Deze machine test alle BSR voetjes. Kan je je voorstellen dat elk BSR voetje in de wereld aan deze machine heeft gehangen? Een heel gek idee.

Van het proces van het maken van de machines heb ik geen foto’s gemaakt, omdat BERNINA niet al hun geheimen kan prijs geven. Ik heb een aantal korte filmpjes mogen maken die ik tot een filmpje heb verwerkt onder aan het bericht. Wat ik vooral gezien heb is dat elk onderdeel met precisie gemaakt wordt en ook nauwkeurig getest wordt.

Zo staat er in de fabriek sinds 2011 een BERNINA 830 fulltime te draaien. Deze machine heeft alleen de nodige beurten gehad en heeft al meer dan 90 miljoen steken genaaid zonder dat er ooit een onderdeel kapot is gegaan.
Ik vond dat echt geweldig om te zien.

5

Deze dames zijn bijna klaar om ingepakt te worden. De inpakkers moeten per land een ander accessoire pakket en handleiding bijvoegen in de doos. Een heel werkje kan ik je vertellen.

Nu verwacht je dat BERNINA een groot magazijn heeft met voorraad van de machines, maar dit is echter niet zo.
Als er 20 machines in voorraad stonden was het veel. Telkens word alles direct verzonden naar alle dealers wereldwijd.

Toen de rondleiding klaar was in de fabriek gingen we naar het BERNINA Creative Center. Daar stond al dat moois bij elkaar. Ik werd zo hebberig! Heb me goed kunnen inhouden.

6

In het Creative Center kreeg ik leuke tips en tricks over verschillende pracht machine’s, zoals bijvoorbeeld de L220 Coverlock en de BERNINA 790 naai/borduurmachine.  Het leuke vond ik om mijn eigen steek te ontwerpen en aan de slag te gaan met cutwork en paintwork. Daarnaast heb ik allerlei vragen kunnen stellen over mijn eigen vriendinnen. Zo heb ik bijvoorbeeld extra uitleg gehad over de accessoires van de nieuwe L460 Overlock machine.

3

Na de rondleiding in de Fabriek heb ik nog in de BERNINA kantine geluncht. Tijdens de lunch zijn nog twee dames aangeschoven van de afdeling International Marketing. Het was erg gezellig.
Na deze geweldige dag vertrok ik weer naar Nederland om weer terug te gaan naar mijn atelier. Back to work met mijn beste vriendinnen. Ik waardeer nu alleen nog maar meer wat deze geweldige machine’s dagelijks voor mij doen. Ik moet natuurlijk wel zeggen dat ik mij erg heb moeten inhouden in de showroom om geen nieuwe vriendin erbij te kopen. Ik heb natuurlijk onlangs al de nieuwe BERNINA L460 lockmachine gekocht terwijl die toen nog niet eens in de verkoop was.

Hopelijk hebben jullie net zo genoten van de rondleiding als ik.

Let’s Sew!

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie? Like dan mijn Facebookpagina!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam