Creatieve berichten over quilten

Zomerse tafelloper

Op de valreep van de zomer is het gelukt om de tafelloper af te maken. De gebreide blokjes heb ik vastgezet met parelmoer knopen.

loper1

Daarna heb ik de loper gequilt. In de blokjes van de rand heb ik een blad vorm gestikt en in de blokjes tussen de grote blokken een bloemetje.Voor het quilten heb ik Tutti van WonderFil gebruikt, een gemêleerd katoenen garen. In de spoel zoals altijd, DecoBob.

loper2

Dat gaat allemaal heel eenvoudig met de Bernina Stitch Regulator die Bij de Bernina 550 QE hoort.

De loper heb ik verder afgewerkt met een bies in verschillende kleuren. Ik heb in een vorige blog al uitgelegd hoe ik dat doe. Zelf zet ik de bies altijd met de hand vast aan de achterkant van mijn werk. Wil je liever alles met de machine doen? Kijk dan eens hoe Sylvia Kaptein haar quilts afwerkt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je werkstukken af te werken, ook afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken en natuurlijk hoe groot je werkstuk is.
Bij kleine projecten zet ik vaak een (zelfgemaakt) koordje langs de rand.

loper3

Ik heb net ontdekt dat je het heel strak langs de rand krijgt als je hierbij het koordvoetje gebruikt. Zo zie je maar, hoe lang je ook al bezig bent, je blijft dingen ontdekken en bijleren.

loper4

Wil je zelf ook eens een dagje lekker spelen en ontdekken met je naaimachine? Kom dan naar een van onze workshops Threaducation waar je met alle garens van WonderFil kunt experimenteren. Een mooier begin van het nieuwe quilt seizoen bestaat niet!

Herma de Ruiter

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam