Creatieve berichten over naaien

Een kijkje in de naaikamer van Miss Wobie

Een hoopje BERNINA bloggers toonden al hun gezellige naaiplekjes.  Van sommige heerlijk ruime aparte naaikamers word ik wat jaloers.  Het idee om rustig, zonder jengelende kinderen, alles bij de hand te hebben lijkt me enig.

Hier is mijn naaiplekje geïntegreerd in onze living.  Daar ik vaak alleen ben met mijn kiddos is het ook niet zo handig om een plekje apart te hebben want jongens van 2 en 4 laat je best niet zo lang onbewaakt achter!

Ik heb een plezierig roze tafeltje die net groot genoeg is voor mijn BERNINA overlock 800DL, mijn B 350 Dandelion (waar ik nog steeds helemaal verliefd op ben) en mijn Cameo Silhouette.

naaihoekje1

Mijn stoffenvoorraad is wat verspreid over het huis.  Een deel stofjes liggen in een bak onder mijn tafel, een deeltje in de kast wat verderop en een deel in de kelder.  Op zich is het niet slecht om je stof wat te verspreiden, zo heeft je man iets minder zicht op je stoffenkoopverslaving!  Mijn losse patroontjes zitten allemaal in een rode archiefkist die je hier kan zien. Daarnaast heb ik allemaal doosjes met prullaria zoals eentje met labeltjes in.  Ik heb geen hopen verschillende bobijnen voor mijn overlocker, nope, ik doe alles met grijs.  Past bij zo goed als alles en het is extra makkelijk dat ik de bobijntjes niet voor elk werk moet wisselen!

naaihoekje2

naaihoekje3

naaihoekje6

Een heerlijke neushoorn siert ook altijd mijn naaitafel.  Hij is mijn ideale naaldenbuddy.

naaihoekje7

En nog een paar handigheden zie je hieronder.  Wonderclips zijn ideale naaldenvervangers als je werkt met je overlock.  Of die lijmstift van Prym, ideaal om ritsen vast te plakken of zomen vast te hangen alvorens ze vast te stikken.  Of nog een ideaal handigheidje: stukjes plastieken buis om over je spoeltjes te hangen, de ideale tegen vernestelde draden!

naaihoekje5

naaihoekje4
Zo ziet mijn naaiplekje er uit, klein maar fijn!  Hebben jullie ook van die kleine handigheden die het naaien makkelijker maken?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam