Creatieve berichten over quilten

Franse katten

Een van de vele leuke dingen aan mijn werk voor WonderFil is dat ik zo veel (quilt)beurzen bezoek. Ik moet er wel bij zeggen dat als ik er zelf als standhouder sta, er vrijwel geen tijd is om veel van de rest van de beurs te zien. Des te leuker was het om als bezoeker naar het Carrefour Européen du Patchwork in Sainte-Marie-aux-Mines in Frankrijk te gaan. Rustig de tijd kunnen nemen om alle exposities te bekijken, wat een luxe. Wat ik ook altijd heel leuk vind is shoppen, kijken wat er voor leuke nieuwe dingen te koop zijn en natuurlijk met altijd in mijn achterhoofd, wat kan ik er mee met ons garen.

In Sainte-Marie heb ik ook weer veel leuke dingen gezien en aardige mensen ontmoet. Een van die mensen is de zeer getalenteerde Franse ontwerpster Odile Bailloeul. Ze had een stand om verliefd op te worden, zo kleurrijk, zoveel leuke dingen, zulke mooie stofjes en projecten. Ik heb van alles bij haar gekocht, oa deze katten. Of eigenlijk heb ik er één gekocht, de oranje. Omdat ze dubbel zijn (twee voorkanten), kun je ruilen met iemand die de zwarte heeft en zo allebei een oranje en een zwarte kat mee naar huis nemen. Voor de achterkant van de katten heb ik bijpassende stofjes gekozen (oranje en zwart) en zo heb ik nu twee katten.

katten1

Het is een super simpel project dat je in no-time in elkaar zet (met DecoBob). Voor de koordjes heb ik Dazzle gebruikt.

katten2

Koordje maken…

katten3

Stofje er bij zoeken…

katten4

Spelden met het koordje er aan de bovenkant tussen uit…

katten5

Stikken…

katten6

Omkeren...

Omkeren…

Vulling erin...

Vulling erin…

Onderkant dicht naaien...

Onderkant dicht naaien…

Voor de zwarte kat nog even een strikje maken van een rood lintje en daar zitten ze dan:

katten10

Bébé Filou and Bébé Lune

Herma de Ruiter

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam