Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand november

products_sonderzubehoer_teaser_spulenkapsel-bobbin

Deze maand weer een leuk Accessoire van de Maand:

De creatieve spoelhuls oftewel de spoelhuls voor Bobbin work. De aanbieding is niet alleen  voor het rode spoelhuis, maar ook het cordonnetspoelhuis voor de CB grijper.
Op de BERNINA 790 had ik hem nog nooit gebruikt, hij lag al wel een tijdje klaar om uit te proberen. En zoals jullie ondertussen wel weten, ik ben dol op dit soort dingen.
Het voorbeeld wordt weer een tasje, ik gebruik hetzelfde model als wat ik in januari heb gemaakt, maar nu maak ik hem van vilt. In het bericht van januari staat ook het patroon wat je kunt downloaden.

DSC02927 (Kopie)

 

Omdat het vilt is, hoef ik de randen niet af te werken, gaat het nog sneller. En het is een heel leuk tasje, om een klein kadootje in te verpakken. Je kunt het dan persoonlijk maken door er siersteken, of teksten op te zetten. Misschien wat voor Sinterklaas of Kerst?

De vouwlijnen op het patroon snij ik een heel klein beetje in, zodat ik de delen beter kan omvouwen.
Ik ga eerst maar een paar proefjes maken, ben benieuwd hoe het met het dikke garen op de spoel gaat, door het dikke vilt.

Om te laten zien hoe je de dikke draad op de spoel spoelt, kun je het beste even het Youtube filmpje kijken.

Het garen wat ze in het filmpje gebruiken is Madeira Decora. Ik gebruik het garen wat ik gebruikt heb bij het accessoire van de maand oktober, met koordvoet 25, maar nu op de spoel.

DSC02864 (Kopie)

 

Deze kleurtjes passen heel mooi op het groene vilt.

Als eerste kies ik voor steek 657. Ik zet de steeklengte op 8.5, en de bovenspanning verhoog ik van 3.5 naar 6.25.

steek 657

Ik kon deze steek zo overnemen, ik heb hem afgelopen week al een keer gebruikt, in een ander project, maar daarover later meer. Dit is de perfecte spanning en steeklengte met dit draad, en deze machine. Het betekent niet, dat dit met alle machines zo is, er kan verschil in zitten. Maar een feit is, dat de steeklengte wel wat groter moet, omdat de spoeldraad zo dik is, en de spanning moet een flink stuk hoger. Ik had de spanning bijna 3 stappen hoger gezet.

De volgende steek is dezelfde als het filmpje, ik hou de spanning aan die ze in het filmpje gebruiken, hij gaat zelfs naar 7, en het is helemaal goed.

DSC02929 (Kopie)

Op de foto is het hier te zien, ik stik op de verkeerde kant, daar heb ik dus het gewone stiksel, en aan de onderkant zie je het stikstel met de cordonnetdraad. Het stiksel komt zo op het vilt veel mooier uit. En zo maak ik nog een aantal stiksels.

DSC02930 (Kopie)

Wat ik dan natuurlijk ook uitproberen wil, is of het lukt met de brede stiksels, ik kies hiervoor steek 1612 en stik hem met voet 40C. Deze voet is  voor de steken met zijwaarts transport. De lengte en breedte pas ik niet aan, maar de bovenspanning wel, deze gaat van 3,25 naar 6,75.

zijwaarts2

Zo wordt het een mooi geheel.

Ik realiseer me dat niet iedereen deze mogelijkheden op haar/zijn machine heeft, daarom wil ik ook de 5,5 mm nog even uitproberen, deze steek  kan langs het handvat.
Ik kies hier voor steek 657, pas mijn steekbreedte aan naar 5,5, en de steeklengte gaat naar 7,0 en de bovenspanning gaat van 3,5 naar 6,75.

steek 657 smal

Nu begin ik midden op het vilt, en heb ik daar de uiteinde van de draadjes zitten.

DSC02933 (Kopie)

Deze steek ik met een naald met groot oog naar achteren en leg er een knoopje in samen met de gewone draad.

DSC02935 (Kopie)

Dit is de bovenkant waar ik heb gestikt.

DSC02934 (Kopie)Dit is dan de onderkant wat de goede kant wordt.
En wat nu zo handig is, er hoeft verder niets gestikt te worden om het tasje in elkaar te zetten.
Een hele snelle tas!

DSC02936 (Kopie)

DSC02938 (Kopie)

 

 

Nu nog een keer alle tasjes samen, ik heb weer iets anders bedacht om ze te laten zien.

DSC02939 (Kopie)

Tenslotte wil ik jullie ook nog een proefje laten zien met ander garen, met Madeira Decora en een metallic garen van superior threads.
Ik maak het op een restje jeans, dit moet wel verstevigd worden. Ik gebruik hiervoor een stukje scheurvlies. Let op, dit leg je wel bovenop, je stikt op de verkeerde kant van de stof!DSC02945 (Kopie)Ik maak proefjes van steken met zijwaarts transport, 9 mm en 5,5 mm.

DSC02946 (Kopie)

De bovenkant en het resultaat.

DSC02947 (Kopie)

De steken van links naar rechts:

steek 738:  steekbreedte 5,5, steeklengte 20,4 bovenspanning 6,5
steek 1603: alleen de bovenspanning aangepast 6.75
steek 781:  steekbreedte 9 mm, steeklengte 30,2, bovenspanning 5,75
steek 1216: alleen bovenspanning aangepast 5,75
steek 730:  steekbreedte 9mm, steeklengte 28,2, bovenspanning 7,25
steek 125:   steekbreedte 5,5 mm, steeklengte 20,3, bovenspanning 5,75

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: cordonnet garen, restje jeans, restje scheurvlies, vilt
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
Open borduurvoet #20
Open borduurvoet #20
Dwarstransportvoet #40C
Dwarstransportvoet #40C

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam