Creatieve berichten over naaien

Een kijkje in het atelier van Keper&Twill

Op Facebook ben ik lid van een groep genaamd ‘Sewing room ideas’. Hier kun je ideeën opdoen voor de inrichting van je hobby ruimte, een aanrader als je nog geen lid bent.

Echter is er een ‘kleine maar’, de huizen in Amerika zijn in het algemeen een stuk groter dan in Nederland. Dus de ruimtes die voorbij komen in de groep zijn over het algemeen veel (heel veel) groter dan wij (meestal) tot onze beschikking hebben.  Dus je moet een beetje creatief zijn met de ideeën die voorbij komen.

Daarom vind ik het extra leuk dat we de afgelopen periode een kijkje hebben mogen nemen bij de ateliers/ werkruimtes van de verschillende blogsters/bloggers. Ik vind het heel leuk om te zien hoe iedereen creatief is met de beschikbare ruimte om het zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Daarom wilde ik jullie ook een rondleiding door mijn “atelier” geven. Ik ben erg blij met mijn ruimte en kan er gerust een hele dag (of weekend) doorbrengen met alle projecten waarmee ik bezig ben.

Omdat je nooit genoeg opbergruimte kunt hebben heeft mijn bureau geen normale poten maar zijn het Kallax kasten van Ikea. Hier bovenop ligt een bureaublad welke met montage kit is vastgelijmd. Het resultaat is een stevig bureau met veel opbergruimte.
Met veel plezier werk ik op de B 530, welke ik heb gewonnen tijdens de Knipster wedstrijd. Het bord met de titel ‘Knipster 2016’ heeft natuurlijk ook een plaatsje op mijn bureau 🙂

0T5B0137

Aan de andere kant van mijn bureau staat mijn lockmachine (de 1150MDA). Ik kan zo gemakkelijk even van de ene naar de andere machine rollen met mijn bureaustoel. Verder heb ik een printer/scanner en een Silhouette Cameo op mijn bureau staan. Ik vind het heel handig om de printer dicht bij de hand te hebben.

0T5B0140

Aan de andere kant van mijn werkkamer staat mijn teken/kniptafel. Deze tafel is in hoogte verstelbaar wat ideaal is tijdens het uitknippen van de stof of het tekenen van patronen. Wanneer ik klaar ben met tekenen en knippen zet ik de tafel weer omlaag zodat ik er met mijn laptop aan kan werken.

In het zwarte kastje zitten al mijn lockgaren en andere rommeltjes. Boven op het kastje staat een strijkpers welke ik gebruik voor de Cameo en voor het  plakken van Vlieseline. Op het metalen kastje staan al mijn teken- en computerspullen.

In het houten kastje vooraan bewaar ik mijn elastiek, biasbandjes, lintjes enz.

0T5B0146

Lol, als laatste nog een behind de scenes foto. Mijn kamer heb ik eerst opgeruimd want meestal is het wel een stukje rommeliger maar tussendoor moest ik toch nog wat dingen verplaatsen zodat die niet op de foto kwamen, hahaha 🙂

0T5B0143
Een creatieve groet,

Liefs Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • sincha BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Supertoffe kamer 🙂 🙂 … ik ben zelf nog aan het experimenteren met mijn tafel en zag nu bij de IKEA idd in de hoogte verstelbare tafels staan (zoals die van jou :-)) . Gebruik jij de jouwe enkel om te tekenen of ook om op te naaien ?

  Ik zou een tafel willen waar ik beide op kan, maar dan moet de tafel stabiel genoeg zijn natuurlijk .. wat is jouw ervaring ?

  Thx en keep up the good work 🙂

  Sincha

  • Monique Helmstrijd BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Bedankt Sincha. Ik gebruik mijn tafel nu enkel om op te tekenen maar het is zeker een stabiele tafel en ik denk dat hij zeker ook geschikt is om op te naaien. Succes met je keuze!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam