Creatieve berichten over borduren

Software Artwork Canvas

Enige tijd geleden was ik twee dagen in Breda om workshops te geven. Ik blijf dan in Breda overnachten. En dan wil ik die avond zinvol gebruiken, en iets gaan doen waar ik anders vaak niet aan toe kom, of de tijd niet voor neem.

Hoog op mijn prioriteitenlijstje staat verdiepen in de software!!

En dat heb ik die avond gedaan. Laatst heb ik ook al de dealertraining gevolgd voor de V8.
Die avond ging ik aan de slag met artwork canvas, in V8 heet het nu illustratieoverzicht. Van de amerikaanse site van Bernina had ik een E book gedownload over werken met Artwork Canvas, het heette “A Tour of the Artwork Canvas Icons and Tools”. Bij deze de link, zodat jullie hem ook kunnen downloaden.

Het is wel in het engels. Maar ik vind het geen probleem, ook al spreek en lees ik het niet goed. Maar de icoontjes zijn zo duidelijk dat het heel goed te begrijpen is. Ik zou het wel uitprinten, naast je laptop of computer leggen, en aan de slag. En dan is het zo leuk, de avond was veel te kort!!

Ik wil hier een paar leuke dingen laten zien.

v81

Selecteer een vierkantje, rechts in het scherm kun je dan ook lezen wat je moet doen om je vlak gelijk te krijgen. Als je de Ctrl  toets ingedrukt houd, krijg je gelijke zijde.
Het vlak moet gevuld.

Nu een tweede vlak.

v83

Ik kies een andere vorm, ik selecteer de 6 hoek, en bij de andere pijl geef ik aan hoeveel hoeken ik wil, ik kies voor 8.

v84

Dan het leuke, ik vond het geweldig toen ik dit zag. Kies voor vector object mengen, en bij de rechterpijl staat weer wat je moet doen, we trekken een lijn van het eerste vierkant, naar de 8 hoek.

v85

En zie het resultaat…
Nu kun je dit ook nog weer aanpassen, de hoeveelheid vlakken, en de richting van de lijn. Maar hier mogen jullie zelf mee gaan spelen. Ik selecteer nu het geheel, en ik converteer de afbeelding naar borduurmotief.

v86

En dan heb je het als borduurpatroon.

v87

Nu kun je hier ook nog mee spelen, door ieder vlakje een andere steek te geven.
Kies opnieuw vormgeven. (Dit is de benaming van V8, V7 heeft een andere benaming, dit komt door het vertalen)
v88

Nu kun je ieder vlak afzonderlijk selecteren en een andere steek geven.
v89

Dit doen we in de werkbalk onderin.

v810

Door een dubbelklik te geven op het icoontje onder, kun je een ander steek motief kiezen, voor het laatste vlakje kies ik de fantasievulling en kies ik voor de letter G, zo is mijn laatste vlak met een G gestempeld.

v811

En zo heb je ze allemaal klaar, mogelijkheden te over! Er kan dan ook nog een tekst naast. Ik kies hier voor Bernina.

v812

En door dan weer opnieuw vormgeven te kiezen, kan ik iedere letter afzonderlijk bewerken.

v813

Zo is de steek niet zo mooi, ook voor de letters kun je voor een andere steek kiezen.

v814

Ook voor de letters heb ik voor een fantasievulling gekozen. Het voorbeeld is in mijn favoriete kleur paars, maar wil je nu wat anders, dan klik je rechts onderin op het kleurenwiel, en kies je voor een andere kleur. Ik vind het helemaal leuk, en als ik het ebook dan nog even verder door blader zie ik nog veel meer leuke dingen, ik had dit veel eerder moeten doen……. En dan nog al die leuke nieuwe dingen van V8

Volgende keer meer!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam