Creatieve berichten over quilten

En weer een nieuwe quilt met paper piecing…

De beste wensen allemaal! We hopen op een creatief jaar, met alle projecten die er aan gaan komen!

Mijn eerste nieuwe project (want bestaande projecten gaan gewoon door…) wordt gemaakt met prachtige rode en witte stoffen, uit de nieuwe uitgebreide stoffenlijn van Judy en Judel Niemeyer (The Forever Collection): en natuurlijk nieuwe (of gereviseerde) patronen, allemaal via de snelle en eenvoudige Paper Piecing techniek met de Add-a-Quarter liniaal en je rolmes/snijmat. Omdat ik workshops geeft met deze patronen, is het natuurlijk ook van belang om af en toe een nieuwe quilt te presenteren, vandaar dat ik deze quilt uitgekozen heb.

Dream-Catcher-Forever-Not-CC_bound_opt
Het patroon waar ik nu mee bezig ben is ‘Dream Catcher’ – voor een ronde quilt van 62 inches in doorsnee (ca. 1.58 x 1.58m). Een leuk formaat, waarbij totaal drie stoffen gebruikt worden.

Natuurlijk ga ik weer op de BERNINA 770QE werken, met het gewone persvoetje. Ik heb nu nog geen 1/4 inch voetje nodig, omdat ik op dit moment de lijnen van de paper piecing patronen ga volgen – pas als ik de Units aan elkaar ga zetten, zonder het paper (want dat wordt weggescheurd), kan ik een 1/4 inch voetje gebruiken.

SAM_4744
Bij dit soort patronen werk je heel georganiseerd: alles staat stap voor stap in de beschrijving, met tekeningen erbij, zodat je – als je het Engels van de tekst niet zo machtig bent – ook via de tekeningen en aanwijzingen kunt werken. Of je volgt gewoon een workshop (die kun je aanvragen of staat op mijn lijst van mijn website): bij dat laatste krijg je persoonlijke aanwijzingen, workshops zijn gezellig en leerzaam!

SAM_4749
Eerst alles doorlezen, dan patronen uitsnijden/uitknippen en daarna alle stoffen snijden volgens beschrijving. Ik heb stapeltjes gemaakt per Unit, om alles overzichtelijk te houden.

SAM_4746
Alles wordt op een bepaalde (logische) volgorde gelegd, en dat is ook geweldig bij deze patronen: alles wat ingewikkeld zou zijn is door Judy Niemeyer (de ontwerpster) al uitgedacht, en voor ons op een eenvoudige wijze uitgelegd. Het snijden maar ook het neerleggen wordt tot in de details voorbereid, dus hoe je écht alleen maar alles te volgen…

SAM_4752
Zo heb ik de 1e vier Units gemaakt…

SAM_4755
Voor de middencirkel is alles klaar, alles op volgorde van NSS (oftewel Naaien, Strijken, Snijden).

Je ziet nog heel wat losse onderdelen liggen: ik ga met de volgende Unit aan de slag.. volgende keer meer over dit project. Kijk je hier dan weer?

Quiltgroeten
Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam