Creatieve berichten over naaien

Instagram Fotokussens

Instagram Fotokussen - Pienkel voor Bernina

Zit jij ook op Instagram? Hoewel Facebook vaak meer interactie heeft, vind ik Instagram geweldig. En met de filters die standaard in de app zitten, worden gewone telefoonkiekjes vaak prachtig. Nadeel is dan wel weer, dat je die foto’s meestal alleen op je Instagram-account hebt staan. Dat vond ik zonde, dus ik besloot er iets mee te doen.

Instagram Fotokussen - Pienkel voor Bernina 11

Eerste stap is dan om de foto’s uit je telefoon en op je computer te krijgen. Bij mij gaat dat het simpelste door in de galerij in mijn telefoon het mapje “Instagram” aan te klikken en dan de gewenste foto’s te delen per mail of ze aan Dropbox toe te voegen. Mocht je dat niet handig vinden, dan kan je ook een Instagram-downloader gebruiken, door eens op Google rond te snuffelen. Van de negen leukste foto’s maakte ik een collage op PicMonkey. Die collage sloeg ik vervolgens weer op mijn eigen computer op.

Instagram Fotokussen - Pienkel voor Bernina 10

Daarna dan weer door naar een volgende site: Spoonflower. Daar kan je je eigen ontwerp uploaden en stof, behang of inpakpapier ermee laten bedrukken. Ik laadde simpelweg mijn collage in en bestelde daar één yard stof mee. Mocht je bedreven zijn in het ontwerpen van leuke printjes, dan kan je het ook zo instellen dat anderen jouw ontwerp kunnen gebruiken op hun producten, daar krijg je dan een vergoeding voor, maar met deze persoonlijke stof vond ik dat natuurlijk niet zo’n goed idee.

Instagram Fotokussen - Pienkel voor Bernina

 

Vervolgens moest ik even een dikke week wachten tot de stof ook daadwerkelijk hier in Nederland aankwam, maar het was de moeite waard! Een fijn stofje vol heerlijke zwartwitte foto’s van mijn eigen schatjes.

Instagram Fotokussen - Pienkel voor Bernina

En op dezelfde manier als ik eerder deze zwartwitte kussenhoesjes maakte, maakte ik dit keer een kussenhoes met fotoprint.

Instagram Fotokussen - Pienkel voor Bernina

Een fijne aanvulling op mijn bank!

Wil je zien wat ik met de restjes fotostof deed? Kom dan gauw weer kijken!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam