Creatieve berichten over naaien

Geurzakjes met een eigen foto

Instagram Foto Geurzakjes - Pienkel voor Bernina
Zoals je hier hebt kunnen lezen, bestelde ik laatst stof bedrukt met mijn favoriete Instagram-foto’s. Nadat ik daar een kussenhoes van had gemaakt, had ik nog wat restjes over, waar ik geurzakjes van maakte. Eerder deed ik al zoiets met transferpapier, waarbij je de foto op het transferpapier kopieert en vervolgens op de stof strijkt, maar nu ging het nog veel sneller met mijn eigen stofje.

Instagram Fotokussen - Pienkel voor Bernina 8

Ik knipte uit de stof steeds één foto, met aan alle kanten een randje extra als naadwaarde. Voor de achterkant knipte ik een evengroot vierkantje uit ander katoen. Deze vierkantjes legde ik met de verkeerde kant op elkaar, waarna ik ze aan drie kanten met siersteken en gekleurd garen vaststikte om een overlock-effect te krijgen. Ik gebruikte hiervoor steek nummer 8 van mijn BERNINA 380, maar hier kan je natuurlijk naar hartelust experimenteren.

Instagram Foto Geurzakjes - Pienkel voor Bernina

Na het vullen met gedroogde lavendel naaide ik dan de laatste zijde dicht.

Hebben jullie nog tips voor andere fijne natuurlijke vullingen?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam