Creatieve berichten over naaien

Warme truiendag 2

Wat is het punchen toch leuk!!

Ik had al een aantal losse bloemen gepuncht op soluvlies. Nu heb ik de Bayardine op het achterpand gelegd, en er tule over heen gelegd, en dit met een paar speldjes vastgezet, zo verschuift het niet.

DSC03057 (Kopie)

Dan het geheel vast punchen. Voetdruk laag, en ik gebruik de start stop toets in plaats van het pedaal. Werkt heel ontspannen!
En de Bayardine is heel fijn om te punchen, hier krijg je niet zoveel stof van. Als het achterpand is gepuncht, zit er zoveel stof in mijn spoelhuis.

DSC03059 (Kopie)

DUS OOK  STEEKPLAAT ERAF EN ALLES SCHOONMAKEN!!!!!  Een druppeltje olie geven en weer verder.

DSC03064 (Kopie)

Dan punch ik ook een aantal bloemetjes los, omdat ik deze los op het vest wil zetten, of alleen aan de onderkant vast.
De bloemstelen heb ik uit de vrije hand gedaan  met voetje 43.
De geborduurde bloemetjes zitten standaard in de Bernina software v8.

DSC03060 (Kopie)
DSC03068

 

En dan als extra toevoeging nog een paar steentjes plakken, voor een extra glittertje, en dan is het achterpand klaar.

DSC03065 (Kopie)Ik moet eerlijk bekennen dat naast mijn punchtool ik ook een losse punchmachine heb. Dit is handig, kan ik doorwerken terwijl mijn Bernina borduurt. En dan hoef ik niet steeds te wisselen. Maar toch ga ik wisselen. Nu ik met zo’n groot project bezig ben, merk ik de meerwaarde van de Bernina. Ondanks dat mijn Bernina maar met 3 naalden kan punchen en mijn punchmachine met 5, merk ik dat het met de Bernina veel sneller gaat, omdat de machine sneller kan, en de motor krachtiger is en er dus sneller door gaat.
Dus ik kan jullie echt aanraden om met de Bernina te gaan punchen! Maar maak hem wel schoon! Weet je van jezelf dat je daar slordig in bent, doe het dan niet, het gaat dan ten koste van je prachtige Bernina

Dan de voorpanden, deze heb ik op dezelfde manier gepuncht. En  ook een borduurpatroon al toe gevoegd.

 

DSC03066 (Kopie)

Op de foto zie je de zakopening, ik heb de zak wel in de deelnaad mee gestikt, maar verder nog losgelaten, anders word de zak vast gepuncht. Heb hem nu naar de zijkant weg gevouwen. Nu nog met voetje 43 aan de slag. En dan doe ik met voetje 43 iets wat eigenlijk niet hoort. Omdat ik  een katoenendraad mee laat lopen die eigenlijk net iets te dun is, gebruik ik een zig – zag. Dit kan eigenlijk niet omdat het gaatje maar zo klein is, maar met steekbreedte 0,8 en steeklengte 1,5 gaat het perfect en wordt de draad wel steeds vast gestikt. Voor de 780, 790, 820, 830 en 880 is dit een probleem, omdat deze machines voetherkenning hebben. Maar voetje 43 is een voetje zonder blokje, geef je dan een ander voetje aan, je borduurvoetje, voetje 26 of voet 9 dan kan dit wel. Let wel op dat je naald wel in het midden staat, en test het voor de zekerheid even, door met je handwiel te draaien, en te kijken of de naald niet op het voetje komt.
En dan zijn ook de voorpanden klaar.

DSC03070

Dan de capuchon nog en de mouwen. De capuchon weet ik wat ik daar mee ga doen, daar  had ik de vorige keer al bloemen voor gepuncht Maar ik twijfel nog over de mouwen. Dat komt dan de volgende keer. Ook heb ik er al tricot bij gekocht, voor een bijpassend shirt. Ook dat bewaar ik tot de volgende keer. Of misschien zien jullie hem eerst wel op de handwerkbeurs.

Voor meer ideeën en workshops, kunnen jullie ook kijken op mijn website.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een week en meer
Benodigd materiaal: bayardine, rhinestones, soluvlies, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1150MDA
BERNINA 1150MDA
Borduursoftware 8
Borduursoftware 8
Terugtransportvoet #1
Terugtransportvoet #1
Naald-punch-accessoireset voor RL-grijpers
Naald-punch-accessoireset voor RL-grijpers

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam