Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand februari

products_naehfuesse_header_34d

En dan is het al weer februari! Weer een nieuw accessoire van de maand. Deze maand een accessoire, waarvan ik weet dat die al heel lang bestaat! Maar waarom ik hem nooit gebruikte?………. Het gaat over voet 34, de transparante naaivoet.

Op het filmpje zie je de gewone voet 34, en voet 34 C, maar ook de D versie is er, voor de 7 en 8 serie, de machines met ingebouwd boventransport.
Met de transparante naaivoet, heb je goed zicht op je werk, en door de rode streepjes op de voetzool is goed de naaldpositie te zien. Ik was geneigd om dan voetje 20 te gaan gebruiken, de open borduurvoet, het nadeel hiervan was, als je dan kleine stukjes had, ze tussen het voetje omhoog kwamen.

Bernina heeft een E-book waar deze voet ook in gebruikt wordt.

Ik ga verder met kleding voor mijn “Bernina beer”. Het is nog winter, dus hij krijgt een baret. Ik heb nog wel een restje tricot over van het shirt wat ik bij mijn vest maakt waar ik al een blog over had geschreven, maar het shirt volgt nog. Het is een mooie felle kleur groen, een groen wat ook in de voering van zijn jas zit.

Ook is dit mutsje een patroontje van babyborn. De patroonboeken van Katrijntje, die ik gebruik, zijn niet meer verkrijgbaar, maar online zijn er nog allerlei patronen verkrijgbaar, of misschien hebben jullie ze zelf wel.

Het mutsje kun je zo heel nauwkeurig aan elkaar stikken, als je het tweede deel stikt, begin je 1 cm vanaf de kant, en als je, je naad dan terugslaat, je ziet de verdikking door destof, en met de rode streepjes zie je zo precies waar je naald komt, voor de naad!
Zo’n mutsje had je natuurlijk ook kunnen locken, maar omdat ik de naden plat wil strijken, voor de decoratieve stiksels aan beide kanten van de naad heb  ik aan beide kanten stevigheid van de naad.

Met de decoratieve steken begin ik vanuit het midden, omdat ik daar dan een heel motiefje heb.
En dan natuurlijk ook steek 940, een beertje.

steek 940

 

En dan steek 779, de naaimachine. Ook mijn voetdruk heb ik verlaagd. Voor de versteviging heb ik er scheurvlies onder gelegd, maar als je, je voetdruk niet verlaagd, kan de tricot alsnog uitrekken, op deze manier voorkom je dit.

steek779

En wat is voet 34 handig! Je kunt zo precies zien wat je doet. Zeker met deze kleine stukjes om de baret aan elkaar te zetten werkt dit heel handig.

DSC03074 (Kopie)

Maar ook met de decoratieve steken, ik stik de naden door, en dan begin ik in het midden. Door het transparante randje in het voetje kun je precies je naad zien, en daar laat je dan je naadlijn lopen, en loopt het stiksel mooi tegen de rand.

DSC03075 (Kopie)

Ook  wil ik de motiefjes niet over elkaar, maar tegen elkaar laten aansluiten. En je ziet precies wat je doet.

DSC03076 (Kopie)

En dan is de cirkel voor de baret klaar, het boordje nog……….. Passen op het hoofd van de beer……. het ziet er niet uit, ik vind het niet mooi! Heb niet genoeg voor een andere muts, dan stukjes aan elkaar, met paars ertussen, en dan wordt het een mooie puntmuts. Maak nog een pom pon voor het uiteinde, en nog een sjaal.

Dan ben ik wel tevreden, ook met de stukjes aan elkaar naaien is het praktisch de transparante voet. Het wordt mijn standaard naaivoet! En ik kan hem echt aanraden!!

Op de hoogte blijven van het accessoire van de maand, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

DSC03078 (Kopie)

Hij is leuk!

Gerda Groenevelt

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
Terugtransportvoet met transparante zool # 34
Terugtransportvoet met transparante zool # 34

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Marry

    Handig, dit voetje nr. 34.
    Nu heb ik een vraag: Voetje 39 is ook transparant en zou ook gebruikt worden om te borduren etc.
    Is er verschil (behalve de nrs…) tussen beide voetjes? en zo ja, wát is dan het verschil?!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam