Creatieve berichten over quilten

De lapjes makeover deel 6 – de restjes

Restjes, wat doe je er mee. Weggooien kan natuurlijk maar is vaak moeilijk. Je hebt tenslotte ook in de stukjes die je van je project afsnijdt veel tijd, materiaal en energie geïnvesteerd. Gelukkig kun je met restjes ook nog hele leuke dingen doen.

Dit zijn de restjes van mijn lapjes makeover project: reepjes die ik van de lapjes heb afgesneden en repen die ik van de quilt heb afgesneden.restjes 1Ik snij eerst alle reepjes van de stofjes bij. Ik hou dan natuurlijk weer restjes over maar nu is het zo weinig dat ik het toch maar weggooi.restjes 2De repen die ik van de quilt heb afgesneden, stik ik met een brede zigzag aan elkaar (zie foto’s).restjes 3 restjes 4 restjes 5restjes 6 restjes 7 restjes 8De lap die ik dan uiteindelijk over heb is groot genoeg om een boekomslag voor een notitieboekje van te maken.restjes 9De boekomslag ga ik versieren met de reepjes stof die ik al heb gesneden. Er zit vliesofix op de achterkant dus als ze naar tevredenheid zijn neergelegd, kan ik ze zo vaststrijken.restjes 10Alleen strijken is niet genoeg dus stik ik alles met DecoBob door zodat alle reepjes goed vast zitten.restjes 11 restjes 12Ik snij het lapje op maat voor de boekomslag. restjes 13Voor de afwerking stik ik eerst met een zigzagsteek langs de buitenrand van het lapje en vervolgens zet ik er met drie draden Dazzle een ‘koordje’ langs. Dat doe ik weer met een zigzagsteek. Omdat ik 1 keer om het lapje heen een beetje miezerig vind, ga ik nog een tweede keer rond met Dazzle.restjes 14 restjes 15 restjes 16Het lapje is nu helemaal afgewerkt. Even passen en meten om het flapje aan de voorkant op maat te maken zodat het kaft (voorzijde) van het notitieboekje er in past. Het flpaje stik je langs de boven- en onderkant met een klein zigzagsteekje vast.restjes 17 restjes 18De achterflap laat ik los. Zo kun je er makkelijk een nieuw notitie boekje in doen als deze vol is.restjes 19

De omslag is klaar! Een leuk cadeautje voor jezelf of voor iemand anders.restjes 20Ik ben de lapjes makeover begonnen met deze lapjes:lapjes 1en na een aantal weken creatief bezig zijn heb ik dit resultaat:restjes 21

Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de lapjes makeover? Laat de resultaten zien, we zijn heel benieuwd!

Wil je graag een dagje met de WonderFil garens spelen en uitleg krijgen over alle mogelijkheden? Geef je dan op voor een workshop Threaducation in het WonderFil Threaducation Centre. Voor meer informatie en data [email protected]

Happy stitching!

Herma de Ruiter

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Katoenen quiltstof, plakbare Hobbs, WonderFil garen
Benodigde producten:
BERNINA 550 QE
BERNINA 550 QE
Boventransportvoet #50
Boventransportvoet #50

Thema's met betrekking tot dit bericht ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam