Creatieve berichten over naaien

I Love You kussenhoes voor Valentijn

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

Het heeft even geduurd, maar na bijna een jaar heb ik me eindelijk aan het naai-alfabet op mijn B380 gewaagd! Voordat ik met deze BERNINA ging werken, had ik een oude mechanische naaimachine, zonder bijzondere kunstjes, waardoor ik wat huiverig was om me aan de echte computerfuncties te wagen. Maar, zoals dat meestal gaat met deze angsten, deze angst was ongegrond, het bleek heel eenvoudig.

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

Met de stap voor stap instructie in de gebruiksaanwijzing letterlijk naast mijn machine, programmeerde ik de tekst “I LOVE YOU”. Perfect voor de aankomende Valentijnsdag, net als mijn andere kussen van deze week.

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

Met rood naaigaren maakte ik hele rijen met deze tekst op witte stof, het formaat van een kussenhoesje. De stof is een oude dekbedhoes, wit met ingeweven witte strepen. Ik volgde steeds precies zo’n ingeweven lijn met naaien, waardoor de tekstregels recht zijn en op gelijke afstand staan.

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

Het kostte even tijd om het hele lapje van tekst te voorzien, maar omdat je niets anders hoeft te doen dan het pedaal intrappen en een rechte lijn naaien, was dat ook wel rustgevend. Van de lap naaide ik een simpel kussenhoesje, op dezelfde manier die ik hier uitleg.

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

Ik ben helemaal weg van de ouderwetse, maar frisse, uitstraling van het zelfversierde stofje, het doet me denken aan die ouderwetse wasserette-labels, waarmee je je naam in kleding naaide.

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

En samen met het eerder gemaakte hartjeskussen ziet het er hier met Valentijnsdag heel gezellig uit!

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

Hebben jullie een alfabetfunctie op je machine? Zo ja, wat doe je daarmee?

Valentijnskussen I LOVE YOU - Pienkel voor Bernina

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam