Creatieve berichten over naaien

Nieuwe mouwen voor Loki

Vorig jaar heb ik mijn Loki kostuum gemaakt. Het is geïnspireerd op het karakter Loki in de Marvel films, comics en de Noorse mythologie. Hier heb ik mijn eigen draai aan gegeven en er een vrouwelijke versie van gemaakt. Nu ik er na een jaar weer naar terug kijk wil ik echter een aantal zaken aanpassen. Zo heb ik al een nieuwe rok gemaakt (lees hierover in een vorig bericht), en nu wil ik graag mooie nieuwe mouwen maken. Op onderstaande foto zijn de ‘oude’ mouwen te zien en ik ben er toch niet meer zo gelukkig mee. Het gaat om het gedeelte met de gouden schubben.Loki 3 kl

Mijn nieuwe idee was om de schubben van een zwarte tafetta achtige stof te maken en deze dan voorzichtig goud te schilderen.

Eerst had ik natuurlijk een patroon nodig! Dit heb ik getekend en om het overzichtelijk te houden heb ik de verschillende lagen schubben een andere kleur gegeven.

1 patroon

Toen heb ik alle schubben dubbel uitgeknipt uit een mooie stretch taft die ik op de markt had gevonden. Deze naaide ik allemaal dicht (alleen het bovenste stuk liet ik open voor het keren) met mijn BERNINA 330 naaimachine en antislip voetje nr 52.

2 schubben dichtbaaien

Vervolgens keerde ik alle schubben zodat de goede kant buiten kwam en lockte ik ze allemaal dicht met mijn BERNINA L450 lockmachine.

4 schubben aflocken

Ik vind het altijd zo grappig uitzien als ik een hele ketting met dezelfde soort vormen heb genaaid. Dan lijkt het net een slinger! Natuurlijk knipte ik ze allemaal los.

3 schubben keren

Nadat ik alle schubben netjes had gestreken begon ik ze vast te spelden op de mouw. Voor de basisvorm van de mouw knipte ik twee dezelfde vormen.

5 schubben vastspelden

Alle schubjes liggen nog netjes opgestapeld zodat ik ze niet door elkaar haal! En spelden maar… Totdat ze er allemaal op zitten op de juiste plaats.

6 schubben vastspelden

Vervolgens stikte ik alle schubben per rij vast op de mouw.

7 schubben vastnaaien

Om de mouw mooi af te werken naaide ik er nog een onderlaag op.

9 achterkant erop naaien

Later keerde ik het geheel om. En toen kon het schilderen beginnen… Voor het schilderen gebruikte ik Goudwax van Pebeo. Het is gewoon met een kwast aan te brengen en het heeft een hele mooie dekking. Voor de zekerheid heb ik naderhand nog over het werk gestreken (met een restje stof tussen de strijkbout en het werk natuurlijk) om de verf nog wat te fixeren.

De bovenrand van de mouw heb ik nog afgewerkt met een locksteek.

11 rand locken

En zo zien de mouwen er nu uit! Ik vind ze zelf erg mooi geworden.

12 mouwen klaar

Er moet alleen nog een bevestiging aan zodat ik ze vast kan maken aan het shirt dat ik onder het kostuum draag. Ik twijfel nog maar ik denk dat dit haakjes en oogjes gaan worden. Voor de foto zijn de mouwen even snel vastgespeld.

13 op de pop

Ik ga proberen om binnenkort weer een nieuwe fotoshoot te plannen met mijn ‘upgraded Loki’! Dus hopelijk heb ik binnenkort een aantal mooie nieuwe foto’s om te showen 🙂

 

 

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam