Creatieve berichten over quilten

Een prachtige nieuwe techniek-van-de-maand quilt in rood/wit/grijs

Elke twee jaar ontwerpt Judy Niemeyer (Quiltworx) een nieuwe techniek-van-de-maand quilt, naast meerdere nieuwe paper piecing quilts per maand. Zo ook voor 2017, en dat is de ‘Vintage Rose’ geworden: een prachtige quilt met heel veel technieken, die je stap voor stap wegwijs maken om deze (ingewikkeld lijkende maar niet al te moeilijk makende) quilt te maken. Elke CI (Certified Instructor) en CS (Cerfitied Shop) moet een nieuwe techniek-van-de-maand quilt maken, om te laten zien dat zij de technieken beheerst en aan te tonen dat ze er les in kan geven, wat uiteindelijk de bedoeling is van Judy’s quilts. Zo ging het ook met deze 4e techiek-van-de-maand quilt.

20170225_132134
Ik maak hem in prachtige rood/wit/grijze stoffen van de nieuwe stoffenserie ‘Forever’ van Judy en Judel Niemeyer (eind april/begin mei verkrijgbaar).

20170223_162459
Omdat we met ons Europese team van CI/CS’sen (op de foto hierboven van links naar rechts: Florence Crémers/België-Frankrijk-Italië, Sylvia Kaptein (Nederland-België-UK), Ada Honders (leidster) en Bernhild Schröder-Duitsland) normaal gesproken hiervoor naar Montana/USA moeten gaan, maar dat niet te regelen viel, hebben we een retreat in Brabant/België gehouden: vier enthousiaste quiltsters die al sinds 1 1/2 jaar de bevoegdheid voor lesgeven hebben, kwamen 5 dagen bij elkaar om heel hard te werken aan deze prachtige quilt: papieren snijden, patroon doornemen en begrijpen, stoffen snijden, Units naaien, manieren van lesgeven bekijken… een heel werk, waarvan de start gemaakt was en we allen thuis verder gingen. We hadden allemaal een kwart van het middenstuk afgemaakt, om in ieder geval aan Judy te laten zien dat we een prachtig stukje werk gemaakt hadden. Alle onderdelen voor het middenstuk had ik klaar, waarna ik in mijn studio verder ben gegaan aan de Units van de prachtige rand.

ikgeefles
Op de foto leg ik collega’s Florence en Bernhild uit hoe bepaalde onderdelen van de quilt gemaakt moeten worden…

En ook al was het fijn dat ik in Brabant/België kon beschikken over een BERNINA naaimachine, thuisgekomen was ik blij dat ik weer op mijn vertrouwde BERNINA 770QE kon werken: die was tijdens mijn afwezigheid voor onderhoud opgestuurd, en een paar dagen na mijn thuiskomst gelukkig weer terug.

20170223_165319
Wat vooral opvalt aan Techniek-van-de-maand quilts is dat ze heel moeilijk lijken, maar uiteindelijk heel eenvoudig en ingenieus in elkaar zitten, als je de werkwijze van Judy Niemeyer maar kent. Natuurlijk is het veel werk, want het is een grote quilt, maar dat is juist het leuke er van… als een quilt in één dag af was, zou het niet leuk zijn… toch?

20170227_182306
Op de foto hierboven zie je delen van onze vier quilts: we hebben ze bij elkaar gelegd om te zien hoe het effect zou zijn. We werken alle vier aan eigen kleurstellingen, dus zoals je het op de foto ziet is het alleen maar om even te zien hoe groot het middenstuk van de quilt zou worden… Tegen de klok in links Ada Honders (Batiks), onder Bernhild Schröder (Forever serie rood/wit/grijs), rechts Florence Crémers (Batiks, zwarte achtergrond) en bovenaan mijn werk (Forever serie, zelfde als Bernhild maar met smalle zwarte nerven op sommige plaatsen, en wat wijzigingen met dezelfde zwarte stof). Zo zie je goed hoe stoffen een quilt anders kunnen maken.

Mijn quilt vordert goed, en dat is belangrijk, want zodra ik de quilt af heb, moet ik een foto van de top van de quilt naar Judy en Judel Niemeyer sturen, om mijn certificaat te verkrijgen… en dan is het voor jullie ook mogelijk om deze prachtige quilt te gaan maken! Er gaan workshops komen en jullie kunnen het patroon dan via mijn webshop* bestellen, als je zelf aan de slag wilt… als je meer wilt weten, oa. over hoe de quilt er uit komt te zien, mail me dan via onderstaand emailadres, en houd mijn FaceBook sites (ik heb meerdere) goed in de gaten.

Quiltgroeten
Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio
www.sylviasartquilts.nl
sylvia@sylviasartquilts.nl

*Alleen gecertificeerde (web)winkels mogen dit patroon aanbieden voor workshops en verkoop.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam