Creatieve berichten over naaien

Een zijden rok voor prinses Zelda

Prinses Zelda heeft altijd zulke mooie outfits in de games! Ik had mijn oog laten vallen op haar outfit uit de game ‘Hyrule Warriors’.

Voor de rok had ik een mooie lichtroze Dupionzijde gevonden. In het voorbeeld heeft de rok een verloopje van licht- naar donkerroze. Dit wilde ik ook heel graag dus heb ik de stof geverfd. Hier hangt ze te drogen aan een hek!

verven

De kleur was zo mooi geworden. De originele kleur van het stof is het lichtroze. Het felroze is de verf.

Op de rok moesten gouden applicaties komen. Hiervoor gebruikte ik goudkleurige Dupionzijde die ik nog over had van een korset dat ik eerder had gemaakt. De kleur was precies goed voor dit project! Voor de zekerheid heb ik vlieseline aan de achterkant gestreken voordat ik alle applicaties ging uitknippen. Zijde rafelt nogal namelijk.

patronen knippen

Zoveel applicaties! Ik nummerde ze allemaal zodat ik nog wist waar ze moesten komen. Daarna heb ik ze allemaal op de rok gelegd en ze vastgeplakt met Prittstift. Hierdoor wordt het vastnaaien aanzienlijk makkelijker.

Alle applicaties naaide ik vast met een korte smalle zigzagsteek. Ik gebruikte mijn antislipvoetje nr. 52 op mijn BERNINA 330 naaimachine om het stof zo mooi mogelijk te laten glijden.

genaaid

Nu moesten er nog wat roze lijnen op. Deze heb ik ook met een zigzagsteek genaaid, maar dit keer een bredere zodat de lijnen mooi breed zouden worden.

steek

Ben ik de enige die zo blij wordt van het naaien van applicaties? Allemaal die losse draadjes heb ik uiteindelijk natuurlijk afgeknipt 😉

naaien

Ik heb nog een glad roze stof als voering aan de rok genaaid en toen was de rok klaar! Het wordt echt tijd dat ik dit kostuum af maak zodat ik eens wat mooie foto’s kan maken…

resultaat

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: zijde
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
Zigzagvoet met glijzool #52
Zigzagvoet met glijzool #52

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam