Creatieve berichten over naaien

MOMM for the win

Vandaag laten we jullie graag het onderstaande bericht van Eef Theys lezen. Lees het goed door want misschien maak je kans op 2 prijzen!

“Laat me jullie wat over mezelf vertellen:

Eef

Mijn naam is Eef Theys en ik woon met mijn gezin in het landelijke dorpje Kortrijk-Dutsel (Vlaams Brabant, België).

Met mijn 1,60m lengte en mijn veel te lange broeken, kreeg ik de honger naar het naaien. In 2009 schreef ik me samen met m’n maatje in voor de naailes. We stikten rechte lijntjes op papier, maakten met trots onze eerste schort en leerden opgelegde technieken waaraan we met veel tegenzin begonnen. De naaisels uit de eerste twee jaren waren een teleurstelling. Ik denk niet dat één van de creaties het huis heeft verlaten. ’t Is er eentje voor de grote kuis of om in de tuin te werken, klonk het dan.

Gaandeweg wisten we het juiste patroon te vertalen in de geknipte stof. We waren gebeten!

Pijlsnel ging het toen. Het leek of iedereen rondom ons last had van te lange broeken. Via blogs werd je overspoeld met nieuwe inzichten en werkwijzen, een bron aan informatie.

In 2013 startte ik Eulala c’est chic op. Een workshopcentrum waar je kan leren naaien, ook al weet je de persvoet nog niet staan. Ik schafte mezelf vier BERNINA’s aan waarop ik, en de (on)ervaren cursisten, rotsvast op konden bouwen. Mocht er toch wat fout gaan, konden we de schuld alvast niet in de schoenen van de machines schuiven.

Ik dreef voor mezelf de naaiproductie op en legde de lat steeds hoger, mijn naaisels en bevindingen schreef ik van me af op mijn blog: Eulalacestchic.blogspot.com

Wat hierboven staat beschreven is slechts een fractie van mezelf. Ik ben daarnaast ook voltijds trouw aan mijn man Karl, voltijds mama van Eulalie en Cisse en voltijds tekenjuf van een 200-tal sjarels.

Je begrijpt wellicht dat een dag voor mij veel te kort is en ik het type mama ben dat naait tussen de afwas van gisteren en de strijk van morgen. Een moeder met een hoofd nog voller dan een gemiddelde stoffenkast.

Begin januari verscheen mijn boek ‘Matching outfits – Matching minds’, uitgegeven bij Stichting kunstboek.

boek Eef

Het boek is gebaseerd op het twinning principe, maar toont hoe het net iets subtieler kan. Het bevat negen bijzondere creaties met telkens een variant voor volwassenen en kinderen, voor meisjes maar ook voor jongens). Stuks met een gelijkaardige snit en in dezelfde stoffen, maar toch telkens net iets anders. Vestimentair complementair, maar toch met genoeg verschillen om ieders persoonlijkheid tot zijn recht te laten komen.

Naar aanleiding van de communieperiode organiseer ik de wedstrijd ‘MOMM for the win’!

De opdracht bestaat erin een matchende feestoutfit voor mama/dochter of zoon te naaien met de patronen uit mijn boek. Dat kan voor communie, lentefeest maar uiteraard gewoon ook omdat het elke dag feest is.

Naast de naaiwedstrijd ‘MOMM for the win’ reiken we aan de instagrammers onder jullie ook een flatlay-prijs uit.  Hiervoor maak je een flatlay compositie rond het boek matching outfits matching minds. Je post je foto op instagram, vergezeld zijn van de hashtags #MOMMforthewin  en #matchingoutfitsmatchingminds.

We mogen jullie deelname belonen met een mooie prijzenpot! BERNINA schenkt twee jaarabonnementen van het tijdschrift BERNINA inspiration. Wil je de rest van onze mooie prijzenpot kennen?

Klik alvast eens door naar onze wedstrijd-website, je vindt er wat meer informatie betreffende de spelregels en de sponsors en kan je inschrijven via het inschrijvingsformulier.

Los van de wedstrijd ‘MOMM for the win’ wil ik de lezers van deze BERNINA blog belonen met een exemplaar van mijn boek ‘Matching outfits matching minds’!

Om kans te maken op het boek schrijf je onderaan dit bericht een commentaar, dat je aan de verloting wilt deelnemen. Schrijf in het commentaar eveneens of je aan de wedstrijd meedoet, of je al eens matching outfits hebt gemaakt, wat je wilt gaan maken als je het boek wint, of gewoon waarom je graag creatief met je naaimachine of overlocker bent, etc.

Je kunt uiterlijk tot en met 12 maart 2017 (23.59u) een commentaar schrijven. Op 13 maart vindt de verloting plaats. Veel succes!

MOMM

Sew it naais and enjoy!

Lieve groeten,

Eef Theys

Eulala c’est chic

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht