Creatieve berichten over naaien

MOMM for the win

Vandaag laten we jullie graag het onderstaande bericht van Eef Theys lezen. Lees het goed door want misschien maak je kans op 2 prijzen!

“Laat me jullie wat over mezelf vertellen:

Eef

Mijn naam is Eef Theys en ik woon met mijn gezin in het landelijke dorpje Kortrijk-Dutsel (Vlaams Brabant, België).

Met mijn 1,60m lengte en mijn veel te lange broeken, kreeg ik de honger naar het naaien. In 2009 schreef ik me samen met m’n maatje in voor de naailes. We stikten rechte lijntjes op papier, maakten met trots onze eerste schort en leerden opgelegde technieken waaraan we met veel tegenzin begonnen. De naaisels uit de eerste twee jaren waren een teleurstelling. Ik denk niet dat één van de creaties het huis heeft verlaten. ’t Is er eentje voor de grote kuis of om in de tuin te werken, klonk het dan.

Gaandeweg wisten we het juiste patroon te vertalen in de geknipte stof. We waren gebeten!

Pijlsnel ging het toen. Het leek of iedereen rondom ons last had van te lange broeken. Via blogs werd je overspoeld met nieuwe inzichten en werkwijzen, een bron aan informatie.

In 2013 startte ik Eulala c’est chic op. Een workshopcentrum waar je kan leren naaien, ook al weet je de persvoet nog niet staan. Ik schafte mezelf vier BERNINA’s aan waarop ik, en de (on)ervaren cursisten, rotsvast op konden bouwen. Mocht er toch wat fout gaan, konden we de schuld alvast niet in de schoenen van de machines schuiven.

Ik dreef voor mezelf de naaiproductie op en legde de lat steeds hoger, mijn naaisels en bevindingen schreef ik van me af op mijn blog: Eulalacestchic.blogspot.com

Wat hierboven staat beschreven is slechts een fractie van mezelf. Ik ben daarnaast ook voltijds trouw aan mijn man Karl, voltijds mama van Eulalie en Cisse en voltijds tekenjuf van een 200-tal sjarels.

Je begrijpt wellicht dat een dag voor mij veel te kort is en ik het type mama ben dat naait tussen de afwas van gisteren en de strijk van morgen. Een moeder met een hoofd nog voller dan een gemiddelde stoffenkast.

Begin januari verscheen mijn boek ‘Matching outfits – Matching minds’, uitgegeven bij Stichting kunstboek.

boek Eef

Het boek is gebaseerd op het twinning principe, maar toont hoe het net iets subtieler kan. Het bevat negen bijzondere creaties met telkens een variant voor volwassenen en kinderen, voor meisjes maar ook voor jongens). Stuks met een gelijkaardige snit en in dezelfde stoffen, maar toch telkens net iets anders. Vestimentair complementair, maar toch met genoeg verschillen om ieders persoonlijkheid tot zijn recht te laten komen.

Naar aanleiding van de communieperiode organiseer ik de wedstrijd ‘MOMM for the win’!

De opdracht bestaat erin een matchende feestoutfit voor mama/dochter of zoon te naaien met de patronen uit mijn boek. Dat kan voor communie, lentefeest maar uiteraard gewoon ook omdat het elke dag feest is.

Naast de naaiwedstrijd ‘MOMM for the win’ reiken we aan de instagrammers onder jullie ook een flatlay-prijs uit.  Hiervoor maak je een flatlay compositie rond het boek matching outfits matching minds. Je post je foto op instagram, vergezeld zijn van de hashtags #MOMMforthewin  en #matchingoutfitsmatchingminds.

We mogen jullie deelname belonen met een mooie prijzenpot! BERNINA schenkt twee jaarabonnementen van het tijdschrift BERNINA inspiration. Wil je de rest van onze mooie prijzenpot kennen?

Klik alvast eens door naar onze wedstrijd-website, je vindt er wat meer informatie betreffende de spelregels en de sponsors en kan je inschrijven via het inschrijvingsformulier.

Los van de wedstrijd ‘MOMM for the win’ wil ik de lezers van deze BERNINA blog belonen met een exemplaar van mijn boek ‘Matching outfits matching minds’!

Om kans te maken op het boek schrijf je onderaan dit bericht een commentaar, dat je aan de verloting wilt deelnemen. Schrijf in het commentaar eveneens of je aan de wedstrijd meedoet, of je al eens matching outfits hebt gemaakt, wat je wilt gaan maken als je het boek wint, of gewoon waarom je graag creatief met je naaimachine of overlocker bent, etc.

Je kunt uiterlijk tot en met 12 maart 2017 (23.59u) een commentaar schrijven. Op 13 maart vindt de verloting plaats. Veel succes!

MOMM

Sew it naais and enjoy!

Lieve groeten,

Eef Theys

Eulala c’est chic

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

27 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Geertje Kamminga BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo allemaal, de winnares van de verloting is bekend! De gelukkige die het boek ontvangt is Ilse Beaumesnil. Beste Ilse, heel hartelijk gefeliciteerd namens Eef Theys en het BERNINA team. We verzoeken je vriendelijk om een e-mail te sturen aan [email protected] met je volledige adres en de vermelding: “Verloting MOMM for the win”. We hopen, dat je in het boek veel inspiratie zult vinden voor matching outfits! We danken alle deelneemster heel hartelijk voor het meedoen. Blijf de BERNINA blog en de Facebook pagina van BERNINA Nederland en Belgie volgen, want we hebben altijd weer leuke verrassingen, wedstrijden, tips en ideeën voor jullie in petto! https://uploads.disquscdn.com/images/1e9ba9b3ce753c5f6d03569ffe8800785994ab51f25a4cd9f0f144dde01bd3f8.jpg

 • Diana BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat leuk om te lezen! Ik zou het boek ook wel willen winnen! Ook al heb ik geen kinderen, ik overweeg voor het eerst van mijn leven de aanschaf van een Bernina naaimachine. Omdat ik zo ontzettend blij ben met mijn 800DL Lockmachine en daar zoveel mee kan wil ik ook een naaimachine van Bernina, zodat ik de vriendinnengroep en kinderen met dit boek allemaal in matching outfits kan steken. Het is een geweldige hobby en je brengt het zo enthousiast!

 • Sincha BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Superleuk !! Ik heb het boek hier al veel zien passeren, maar heb het nog niet op mijn boekenplank staan :-). Als mama van een dochter van 10j die weet wat ze wil en een stoere kerel van 7j is alle inspiratie meer dan welkom !!

 • Daphne BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik ben heeeeeel benieuwd naar de patronen voor een match, zoon & moeder. Lijkt mij zo leuk!!
  Ik heb wel eens een shirt gemaakt voor mijn zoontje van 8 jaar, van een stuk rest stof van mijn jurk. Dat vond hij geweldig. Maar de kleding was natuurlijk totaal verschillend. Ook vind ik het moeilijk om leuke patronen te vinden voor een jongen. Als ik het boek win, ga ik natuurlijk mee doen met de wedstrijd. Groeten Daphne (moeder van 3 zoons)

 • Margriet Tchang BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Herkenbaar verhaal van te lange broeken bij lengte 1.60 ?. Nu ik zelf een dochter heb doe ik graag mee met de verloting van het boek.

 • Sabine Goemaere BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik maak graag kans op je boek. Ik naai helaas nooit voor mezelf…altijd voor de kindjes… Misschien dat jouw boek het naaiplezier van mijzelf en het draagplezier van de kinderen de hoogte in tilt. Mijn oudste dochter (net 11) kan misschien zelfs mee helpen met een matching outfit voor haarzelf en mama. Het idee alleen al is de max!! Dan zoek ik iets lekker girly’s uit het boejk dat zij voor haarzelf een extra coole touch kan geven..

 • Adrianne BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ohh, lijkt me superleuk om dit boek te winnen :)! Dochterlief (3) wil graag hetzelfde aan als ik. Bijv. allebei een grijs vest, of een spijkerrokje, enz. Ik heb echter al vaak gekeken naar dingen die op elkaar leken, maar het was het allemaal net niet. Met zo’n boek kunnen we fijn vooruit… Als ik het boek win, lijkt het me leuk om iets te maken voor ons samen van grijze tricot die ik nog in de kast heb liggen. De uitdaging om te leven van 50 euro per week met ons gezin van 4 personen (vrijwillige challenge) geeft voor nu nog geen ruimte om het boek aan te schaffen, dus anders zet ik het op mijn verlanglijstje voor m’n verjaardag denk ik… Maar winnen op (o)pa z’n verjaardag (13 maart) zou natuurlijk beter zijn, dan kan ik een matching outfit voor onze verjaardagen in mei en augustus maken ;)…

 • Veerle Bekaert BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik doe heel graag mee aan de verloting van het boek. ik hou van matching outfits. Ik maakte al 2 matching outfits voor mijn dochter en mezelf en één voor mijn man en zoon. Het matchen is vnl in stof en niet in patroon. Ik zou graag het boek winnen om inspiratie op te doen voor het matchen van patronen.

 • Tineke Loeff BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Doe graag mee met de loting. Misschien staat er iets in wat ik kan gebruiken of mij op ideeen brengt om voor ons vieren (mijn kleindochter/-zoon, dochter en ook voor mij) een matching outfit, maar dan in westernstijl te maken, Wie weet………

 • Ine Van heuverbeke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hier doe ik graag aan mee! Tot nu toe maakte ik enkel nog maar matching outfits voor de kinderen onderling, maar daar mag zeker eens verandering in komen. Jouw boek zou een mooie inspiratiebron zijn! Hier wel nog geen communiekanten, maar er is altijd wel een rede voor te feesten 😉

 • Joke Goossens BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Graag voor het boek. Al even leuk bezig met t-shirts en enkele kleedjes. Binnenkort lentefeest, leuk om eerste twinning te maken. Mss wel voor hele gezin….

 • Lien Verschueren BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dit boek staat al zooooo lang op mijn verlanglijstje… ik maak regelmatig matching outfits, voornamelijk voor mijn twee meisjes (2 en 5). Een idee-bijbel voor matching outfit mama en twee dochters is dus meer dan welkom.

 • Nelianne van Steensel BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wil graag het boek winnen! Zodat ik mee kan doen met de wedstrijd. Maak vaak voor m’n meiden matching outfits. Ik vind naaien sowieso superleuk. Vooral de reactie van: oh heb je dat zelf gemaakt!

 • Roos BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuk verhaal zoals je het schrijft. Ik doe graag mee aan de verloting voor het boek. Voor mezelf naai ik al heel lang, ik ben ook klein dus ken jou probleem en ben dus ook zo begonnen. Maar een matching outfit heb ik helaas nog niet kunnen maken, maar wie weet!
  Succes!

 • Barbara Tummers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wil graag meedoen aan verloting. Heb veel genaaid toen mijn kinderen jong waren en ben sinds een jaar weer begonnen met naaien na 15 jaar niets doen. Heb nu 5 kleinkinderen die blij zijn met eigenmaakte kleding. Heb 4 kleindochters van 3,4 (tweeling) en 5 jaar en een kleinzoon van 7.
  Heb voor de kerst 2015 voor alle meisjes dezelfde feestjurk gemaakt.

 • Pia BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik doe heel graag mee met de verloting! Ik heb twee dochters en heb nog nooit een matching outfit durven maken.
  Hoe meer foto’s ik zie, hoe groter de wens is om er toch eens werk van te maken. Maar ik heb dat duwtje in de rug nodig want de twee dochters hebben uiteenlopende stijlen en ik heb een maatje meer.
  Fingers crossed!!

 • Ilse Beaumesnil BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  De naaimicrobe heeft ook mij flink te pakken, ieder vrij momentje probeer ik erachter te kruipen. Voorlopig durf ik alleen te naaien voor de kids, maar met zo’n leuk boek zou ik me willen wagen aan een kleedje voor de dochter én mezelf ! Ik kijk ernaar uit !

 • Hannelore Vandenbussche BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Matching outfits; niet alleen de kinderen ondereen, maar ook matching met mama. Lijkt mij super! Zou ik me graag willen aan wagen. Graag neem ik deel aan de verloting van het boek.

 • Annemieke Peters BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik doe graag mee met de verloting voor het boek. Ben een beginnende naaister, nog geen matching outfit gemaakt. Maar in juli een bruiloft, zou erg leuk zijn als dochter en ik dan een matching outfit hebben! Fingers crossed

 • Joyce Kipping BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Leuk om deze verloting mee te doen. Ik heb al eens een matching outfit gemaakt. Een lange jurk voor mijn dochter en mij. Deze heb ik zelf getekend omdat ik geen matching patroon vinden kon.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam