Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand mei

products_naehfuesse_header_12c

Deze maand als accessoire van de maand de breiwolvoet, voet 12. Op You Tube staat ook weer een heel duidelijk filmpje.

Ook is er een E Book

En om het compleet te maken,20  september is er in het Creative Center in Breda een voetenworkshop waar de koordvoeten aan bod komen.
En wat maak ik voor de beer? Ik heb bedacht om hem maar een mooie zetel te geven, of wel een kussen waar hij op kan zitten. Hierop kan ik dan ook de verschillende mogelijkheden met deze voet laten zien.

Wat ik heel belangrijk vind, als je deze voet aanschaft, en je hebt een machine met een steekbreedte van 9mm koop dan wel 12C! Er wordt vaak gezegd dat het voor een koordje op stikken geen zin heeft om dan 9mm te hebben want het koord is niet zo breed. Ik ben het hier niet mee eens. Dikke wollen draden kun je mooi opsluiten, en je krijgt dan een heel mooi bol effect. Heb je een dunnere draad, dan kun je, je steekbreedte altijd smaller zetten. Ik zal het verschil met verschillende draden laten zien.

Het kussen maak ik van jeans.
En dat moet dan natuurlijk bewerkt worden met Bernina rood. Maar even geen dik koord, daarom maar even met de punnikmolen (prym) een koordje gepunnikt.

DSC03174 (Kopie)

Maar ik wil de draad ook enkel gebruiken, zo heb ik twee verschillende diktes, maar wel dezelfde kleur. Verder heb ik ook nog een soort metallickoord die ik gebruik.
Het metallickoord heet kumihimo en ik heb het van Bart en Francis.

DSC03193 (Kopie)

Doordat de voet aan de onderkant een uitsparing heeft kun je daar het koord door laten lopen, en zelfs kraaltjesband.

DSC03195 (Kopie)

En als je dan naar de bovenkant van de voet kijkt, het dikke koord, en evt. kraaltjesband laat je onder het voetje doorlopen, en een dunnere draad voer je door, door de opening aan de bovenkant van de voet.

products_naehfuesse_header_12c

Het kussen maak ik van oude jeans, daarom heb ik een aantal strookjes geknipt, waar ik eerst het gepunnikte koord op stik.

DSC03175 (Kopie)

Ik gebruik hiervoor de wafelsteek steekbreedte 9, steeklengte 3.

wafelsteek

Dan naast het gepunnikte koord, de dunne draad, die ik van bovenaf doorvoer. Hiervoor gebruik ik een zig-zag, steekbreedte 2,5, steeklengte 2,5.
DSC03176 (Kopie)

Dan het metallic garen, hier wikkel ik de rode draad om heen, deze stik ik vast met een zig – zag, steekbreedte 3,7, steeklengte 2,5.

DSC03177 (Kopie)

Ik heb 8 van deze smalle strookjes, deze stik ik aan elkaar, en stik ik door met een decoratieve steek. Dit zijn strookjes van 15 cm breed, en de lengte van de 8 strookjes samen is 40 cm, dit word ook de maat 40 x 40 cm. Het vlak ernaast verdeel ik in twee stukken.
Want deze voet is ook te gebruiken samen met de afstandslineaal.

DSC03178 (Kopie)

Zo kan ik op gelijke afstand het koord stikken, nu stik ik het met een stiksteek vast.

DSC03179 (Kopie)

Evenwijdig aan de rode draad de metallic draad, deze voer ik boven door zoals je ziet, en er naast komt dan nog kraaltjesband, en die gaat weer onder de voet.

DSC03180 (Kopie)

En dan kan het kussen in elkaar, en dan is er nog een techniek die ik wil laten zien, je kunt namelijk ook pipingband vast stikken, dus er komt een mooie rode piping langs de rand van het kussen.

DSC03194 (Kopie)

Nu leg ik de piping tussen de twee kussendelen, en kan ik mijn naaldpositie gebruiken om de naald op de juiste plaats te zetten.

DSC03188 (Kopie)

Het werkt perfect! Nu keren, en dan een prachtig kussen.

DSC03189 (Kopie)

De hoek linksboven, heb ik met het cirkelapparaat gedaan, ik had vergeten een foto te maken. Maar ik heb een kwart cirkel gemaakt, het puntje van het cirkelapparaat op de hoek van de stof gezet, en toen met voet 12C het koord erop gestikt.
Links onder, de draden die ik met behulp van de afstandslineaal heb gedaan, de uiteinde van de draden heb ik gestrikt.

En zo is het een prachtige zetel voor de beer.

DSC03191 (Kopie)

Het jasje hangt over zijn poot!

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: jeans, koord, vulmateriaal
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
Terugtransportvoet # 1
Terugtransportvoet # 1
De breiwolvoet # 12
De breiwolvoet # 12
Het cirkelborduurapparaat # 83
Het cirkelborduurapparaat # 83

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht