Creatieve berichten over borduren

BERNINA-dag met vriendinnen – een aanrader!

Met enkele vriendinnen afspreken en een dagje borduren plannen? Of naaien of persvoeten leren kennen? Klinkt het niet leuk? BERNINA-dag met vriendinnen – een aanrader!

Voor ons was het dat in elk geval wel! Het duurde even voordat we een goede datum hadden, maar toen waren we echt ook wel gelanceerd! We maakten duidelijke afspraken rond begin- en einde van de dag en fantaseerden wat we zouden doen. Het werd een applicatie met losse onderdeeltjes. De materiaallijst bekeken we op voorhand. Omdat ik graag wil beginnen borduren met de BERNINA 700 wilde ik ook absoluut aansluiten op die datum.

Dit was onze dag:

Op 24 maart was het zover: we mochten ons bij Marijke thuis installeren voor een dagje borduren. Met 6 dames rond de tafel. De plaats was voorzien voor de machines en spullen, laptops, verlengkabels lagen klaar. De hele woonkamer vulden we!

DSCN8490

Terwijl we nog aan het uitladen en installeren waren, kreeg Malika al uitleg voor het toepassen van lettertypes in de borduursoftware.

Eerst en vooral leerden we om een opgeslagen patroon van op USB-stick op de machine te openen. Bij sommigen moest het patroontje iets verkleind worden en dat kon ook rechtstreeks in de machine gevonden worden.

DSCN8499

En we gingen maar verder!

‘s Middags had Marijke heerlijke soep voorzien, die smaakte lekker bij de meegebrachte boterhammen. Ondertussen keuvelden we verder over onze eigen projecten, Annie zou deelnemen aan een artiestendag met de poppen die ze maakt, Gerda had praktische vragen over de machine. We bewonderden Marijke’s cadeautjes voor de kleinkinderen. En verder welke patroontjes te gebruiken, garen, versteviging, borduurgaren en toebehoren kwamen aan bod. Echt gezellig met elkaar overleggen.

DSCN8504

Na de middag werkten we het begonnen projectje verder af.

Toen dat helemaal klaar was (en na de koffie en lekkere appelcake), konden we aan de slag voor een ander aspect van het borduren: patroontjes vinden op internet. We leerden van elkaar over het downloaden van betalende patroontjes of freebies (dat zijn gratis projecten) en zochten enkele sites op. Verder hadden we het ook over het opslaan op de pc, wat te doen met een zip-bestand, uitpakken en opslaan op de pc, versturen naar de machine via kabel of USB-stick enz. Voor sommigen helemaal nieuw, voor anderen een herhaling of een aanzet om dit meer op zoek te gaan naar gratis patroontjes.

DSCN8496

Omdat we zoveel leerden en vragen hadden, liepen we toch iets uit op de tijd. Tegen 16u30 vertrokken we allemaal met nieuwe ideeën en veel tips rijker. Dank, Marijke, voor de gastvrijheid!

BERNINA-dag met vriendinnen – een aanrader! Het thema van zo’n dag kan helemaal ingevuld worden in overleg met de deelnemende dames. Als je ‘t mij vraag: voor herhaling vatbaar!

Ik ben helemaal klaar om te starten met borduren :). Ondertussen heb ik de demoversie van de software BERNINA V8 gedownload en met de blogberichten van Sylvia Kaptein kan ik vanaf de start volgen. Weer een nieuwe uitdaging!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigde producten:
BERNINA 580
BERNINA 580
BERNINA 750 QE
BERNINA 750 QE
Borduursoftware 7
Borduursoftware 7
Middelgroot borduurraam
Middelgroot borduurraam
Groot borduurraam
Groot borduurraam

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam