Creatieve berichten over naaien

Een rok voor prinses Zelda (de voorkant)

Wie kent de Zelda games niet? Ze zijn echt al zo lang populair en er blijven nieuwe games uit komen van deze reeks. De prinses Zelda is natuurlijk de allermooiste uit het spel (althans dat vind ik 😉 ). Ik wilde al heel lang graag een Zelda kostuum maken en vorig jaar ben ik daar eindelijk aan begonnen. Het is nog niet helemaal af, maar hopelijk lukt dat deze zomer!

Zelda heeft een hele mooie rok met versieringen. In dit bericht laat ik zien hoe ik de voorkant heb gemaakt.

Het begint altijd met het maken van een patroon. Dit heb ik gewoon op printerpapier getekend. Het fijne daaraan vind ik dat het redelijk stevig is en toch makkelijk om te knippen. Ik gebruik altijd papier dat eigenlijk in de oud papierdoos terecht zou komen. Bijvoorbeeld brieven/rekeningen etc. die ik toch weg zou gooien. Maar deze hebben altijd nog een witte achterkant die prima te gebruiken is voor bijvoorbeeld het maken van patronen!

patroon maken

Eenmaal getekend werd alles uitgeknipt… Ik schreef er ook op welke kleur het moest zijn en hoe vaak ik de delen nodig had.

patroon

Ik begon met het maken van de achtergrond. Deze bestond uit 3 verschillende kleuren.

rangschikken kl

Voor de zekerheid had ik wat vlieseline tegen de achterkant gestreken zodat het geheel wat steviger zou zijn. Vervolgens gebruikte ik een grove zigzagsteek om de 3 basisvlakken aan elkaar te stikken. Ze overlappen elkaar allemaal een beetje zodat het zo stevig mogelijk is. Vervolgens gebruikte ik Prittstift om alle applicaties op de rok te plakken. Je kunt hiervoor ook textiellijm gebruiken. Dit maakt het makkelijker om te applicaties te naaien. De gouden applicaties zijn van Dupionzijde. Het is zo’n mooie stof! Ik had nog genoeg van dit stof over na het maken van mijn korset voor Celestia (een ander kostuum).

pritt

Daarna kon het applicatiewerk beginnen! Ik houd daar altijd heel erg van omdat het resultaat altijd super mooi is.

naaien 1

Om dit makkelijk te kunnen doen gebruikte ik een antislip voetje met teflonzool (nummer 52) op mijn BERNINA 330 naaimachine. Ik stelde een korte smalle zigzagsteek in en naaide voorzichtig over de randen van de applicaties.

naaien 2

Ik stelde de machine zo in dat de naald in het stof bleef steken als ik stopte met naaien. Dan kon ik namelijk bij de hoeken heel makkelijk het voetje omhoog laten en het naaiwerk draaien. Hierdoor kreeg ik die mooie nette hoeken in mijn naaiwerk.

genaaid

Ik kan hier zo blij van worden!

En met een mooi biaisbandje eromheen was hij klaar 🙂

klaar

Dit rokdeel is de voorkant van de rok voor prinses Zelda. Het kostuum is nog niet helemaal klaar maar hier kun je de rok al zien! Dit is wel klaar en ik ben er heel blij mee!

resultaat

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: taft, vlieseline, zijde
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
Zigzagvoet met glijzool #52
Zigzagvoet met glijzool #52

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam