Creatieve berichten over naaien

Lenterokje!

Lente, het zonnetje die schijnt en de vogeltjes die fluiten… heerlijk!

Het is ook een ideaal moment om achter je naaimachine te kruipen en aan de lente – zomergarderobe te beginnen.  Nieuwe zomertenuetjes voor mijn zoontjes staan nog op mijn (ellendig lange) to do lijst.  Maar dit weekend deed ik eens wat anders, ik maakte een zwierig lenterokje voor een eerste communicantje.

Ik gebruikte het dyyni skirt patroontje van Pienkel.  Makkelijk; 2 patroondeeltjes, wat elastiek en wat bias en hupsakee, je rokje zit in elkaar!

axana1

Als patroonpapier gebruik ik de laatste tijd de puinzakken van Action, ideaal en wat steviger dat het doorsnee patroonpapier.

axana2

Mooi alle randjes locken met mijn L 450 overlocker en daarna alles vast stikken met de B 350.

axana3

De naden streek ik goed open alvorens de bias te bevestigen.

axana4

axana6

En hup, na de bias restte me nog enkel de heupband met de elastiek te bevestigen en het rokje was klaar om te zwieren rond de taille van het feestvarken!  Ik maakte er ook nog een gepersonaliseerd T-shirtje bij.  Als je graag het eindresultaat wil zien, wel, klik dan hier.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam