Creatieve berichten over borduren

BERNINA 700 Les 5 Het geheugen

Een naametiket voor een quilt? Een prachtig bewerkt monogram met je initialen? Een logo voor het kapsalon van je zoon of de garage van je dochter? Redenen genoeg om een zelf-opgemaakt bestand te bewaren! BERNINA 700 Les 5 Het geheugen?

Over de machine zelf vind je veel informatie op de site van BERNINA.

 

Een bestand bewaren BERNINA 700 Les 5 Het geheugen

Wanneer je zelf een bestand aanmaakt, wil je het misschien bewaren voor een andere keer? Klik dan op de map met de pijl naar binnen om het bestand op te slaan. BERNINA 700

Image of BERNINA 700.

BERNINA 700

De B 700 overtuigt met veel nieuwe, innovatieve functies zoals precisieplaatsing. Bovendien wordt deze borduurmachine geleverd met veel borduurpatronen.

Meer informatie

Nu merk je nog een symbool waar we het nog niet over hadden. Boven de map met het hartje staat een blokje met een plus. Wanneer je al een bestand geselecteerd hebt, kun je ook hier kiezen voor het toevoegen van een bestand. Bij kiezen na het aanklikken van de plus, krijg je dus ook een extra laag.

DSCN9680

Er opent een nieuw scherm, met afbeelding van je eigen aangemaakte bestand en die heeft een gele rand. Tik er op als bevestiging om het bestand daadwerkelijk op te slaan. Je kan ook op het groene vinkje klikken. Voilà, bewaard voor toekomstige projecten.

DSCN9681

 

En als je een project uit het geheugen na enige tijd terug wil oproepen, dan klik je op de map met het hartje.

DSCN9683

 

Je bestand staat klaar om terug geborduurd te worden: tik erop en het is terug actief voor gebruik.

DSCN9684

 

Wat als je de machine uitzet en terug opstart voor een nieuw project en daar staat het vorige bestand nog actief?

Kijk eens bij het bewerkingsscherm, rechts onderaan staat een vuilnisbak. Klik erop en je scherm is leeg voor nieuwe projecten. Wanneer dit een bestand uit het geheugen van je machine was, is het nu nog niet verwijderd uit de machine.

DSCN9664

 

Een bestand verwijderen uit het geheugen:

En als je een bestand uit het geheugen kwijt wil? Kijk dan nog eens terug naar het startscherm voor het borduren: Onderaan de 4 keuzes staat een vuilnisbak. Daar hoort het dan thuis. Klik op het symbool en dan opent de map met de opgeslagen bestanden. Het ongewenste bestand klik je aan en de machine vraag nog een bevestiging. Weg ermee!

DSCN9680

 

Alle bestanden verwijderen uit het geheugen:

En wat als je het geheugen volledig wil leegmaken? Niet meer leuk, niet meer nodig, andere wensen? Dan kies je bij de instellingen voor het symbool van de machine, daarna voor het symbool van het fabriekje. Je kan ze natuurlijk ook handmatig één voor één verwijderen op de bovenstaande manier.

DSCN9687

 

Als je bij het volgende scherm de linker optie neemt, krijg je de vraag of je de eigen opgeslagen bestanden wil verwijderen.

DSCN9688

 

Ben je zeker? Hiermee worden dus alle bestanden van het geheugen gewist. OK, schoon schip!

DSCN9689

 

Hiermee komt er hopelijk weer een stuk duidelijkheid in het werken met de BERNINA 700 Les 5 Het geheugen. Gebruik jij het geheugen actief? Welke bestanden gebruik je regelmatig opnieuw? Deel je je borduurervaringen in de commentaren onderaan dit bericht?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam