Creatieve berichten over quilten

Red & White Quilts op de Nadelwelt, Karlsruhe

Van vrijdag tot zondag, 5 – 7 mei 2017 vond in Karlsruhe de Nadelwelt plaats. Zoals jullie misschien nog weten, werden hier ook de Red & White quilts tentoongesteld. Daarnaast was BERNINA hoofdsponsor van de beurs en natuurlijk ook met een BERNINA naaimachine- en longarmstand vertegenwoordigd. Bovendien werd er een superleuke en spannende BERNINA naai-ralley georganiseerd. Maar nu terug naar de Red & White tentoonstelling waar ook enkele kunstwerken van deelneemsters uit Nederland en België werden gepresenteerd. Ik ben afgelopen zaterdag een kijkje gaan nemen en ik kan jullie zeggen, dat het de moeite waard was!

De dag begon overigens al vroeg, om 7.00u had ik met twee collega’s voor het BERNINA hoofdkantoor in Steckborn, Zwitserland afgesproken om gezamenlijk naar Karlsruhe te rijden. Gelukkig mocht ik op de achterbank zitten, de twee jongere collega’s zouden het stuur en het navigeren voor hun rekening nemen. Dus eerst tijd voor nog een klein dutje :-). Na een paar oriënteringsproblemen rondom Karlsruhe, mijn collega’s zijn beide overtuigde niet-navigatie-gebruikers, kwamen we op het beursterrein aan. Gewapend met enkele lange houten latten, zaag en ander toebehoren. Helaas konden Wiebke Maschitzky, organisator van de Red & White Quilts tentoonstelling, en haar helpers niet alle quilts vanaf het begin ophangen (sommige tunnels waren te smal, sommige latten die door de beurs ter beschikking werden gesteld waren te breed).

Maar niet getreurd, we hadden per slot van rekening onze handyman bij ons! Zoals jullie aan mijn gezicht op de achtergrond kunnen opmaken, was ik, ook mede vanwege het omcirkelen van Karlsruhe, een beetje skeptisch over de zaagkunsten van mijn collega Matthias Fluri. Het bleek echter, dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Per slot van rekening waren we ook heelhuids in Karlsruhe aangekomen en ook de volgende uitdaging bood Matthias het hoofd en bracht deze succesvol ten einde. De latten werden precies op maat gezaagd, al was het dan wel op een ietwat onconventionele manier… Maar zonder verband en pleisters!

DSC_8209

Dankzij de medewerking van Wiebke Maschitzki, haar man en de Karlsruher Quilters hingen alle quilts dan al snel op hun plaats. Deze Doe-mee-actie op de BERNINA blog ging succesvol ten einde en kreeg tijdens de Nadelwelt een platform die deze actie met zekerheid heeft verdiend.

Hier zien jullie Wiebke met Christina Wunderlich, wiens quilt “Round and Round” bij de Red & White quiltwedstrijd de eerste prijs had gewonnen:

DSC_8234

Omdat de tentoonstelling direct aan het begin van de beurs en in een gang met veel licht plaatsvond, kwamen de quilts prima tot hun recht en trokken ze de aandacht van alle bezoekers:

DSC_8309

DSC_8244

DSC_8314

DSC_8329

DSC_8236

DSC_8238

DSC_8240

DSC_8246

DSC_8280

DSC_8303

DSC_8307

DSC_8311

Namens het BERNINA team aan iedereen die aan de Red & White quiltactie hebben meegewerkt een heel hartelijk “dankjewel”! En natuurlijk vooral aan Wiebke Maschitzky. Geïnspireerd door de tentoonstelling “Infinite Variety” die 2011 in het American Folk Art Museum in New York City te bewonderen was, had Wiebke in januari 2016 op de BERNINA blog een Red&White quiltwedstrijd gelanceerd. Met heel veel respons: meer dan 120 quilts werden ingezonden! In Karlsruhe hebben we een representatieve selectie mogen tentoonstellen. Een natuurlijk ook een hartelijk “dankjewel” aan alle quilters die hebben deelgenomen. Zonder hen was deze unieke tentoonstelling niet mogelijk geweest! En last but not least ook aan het organisatieteam van de Nadelwelt en de “quiltengels” die tijdens de tentoonstelling over de quilts waakten.

Ik schreef het hierboven al, naast de tentoonstelling vond er ook een spannende naai-ralley plaats, georganiseerd door BERNINA en Amann Mettler, waar deelneemsters met behulp van de naaimachine een parcours moesten afleggen. Ook hier was de aandrang groot, happy people with happy faces all over the place:

DSC_8325

DSC_8321

DSC_8323

DSC_8262

DSC_8257

DSC_8258

DSC_8259

En we kwamen nog meer bekende gezichten tegen. Hier een blogger van de Duitse blog Gudrun Heinz en Sarah Schultz voor het project “Im Netz der Liebe” (In het Net van de Liefde), een onderdeel van hun gemeenschappelijke tentoonstelling “Männer(Mannen):

DSC_8275

En nogmaals Wiebke met Andrea Kollath (ook een blogger) en Dorthe Niemann:

DSC_8287

Ook Grete Greenshpon was in actie te zien op de stand Stoffsalat. In dit filmpje vertelt ze overigens over haar BERNINA 770 QE:

DSC_8268

En last but not least, ook Elly Prins, onze longarm ambassador voor Nederland heeft een kansje gewaagd! Het filmpje van Elly’s ralley kun je op de Facebookpagina van BERNINA Nederland & België bekijken.

Op de beurs waren ook veel Nederlandse stemmen te horen, dus als jullie volgend jaar van plan zijn naar de Nadelwelt in Karlsruhe te komen, BERNINA is weer van de partij!

En het laatste leuke item: we verloten hier twee DVDs van de bekende Amerikaanse quilter Ricky Tims:

1 x Kool Kaleidoscope DVD (Engels)

Beschrijving:

Now you can learn to make this dynamic quilt in the comfort of your quilt studio. Don’t let the angles and symmetry fool you. This easy-to-make quilt is made from strip-pieced sets of fabric strata. A large, color set of printed instructions and video reference guide is included with your DVD. Perfect for confident beginners and beyond. 

1 x Grand Finale DVD (Engels)

Beschrijving:

Ricky’s Grand Finale DVD workshop is available to all who are interested in “Fine machine quilting and finishing techniques”! Grand Finale is chock-full of so much information that quilters the world over will put this resource at the top of their list. This DVD covers everything you need to know once the quilt top is complete: * innovative marking techniques * creating your own quilting designs * managing the quilt *machine trapunto * bobbin quilting * bobbin trapunto * two exciting heirloom bindings made completely by machine. In addition, the DVD contains bonus items of a video gallery of Ricky’s quilts.

Ricky

Wat moet je doen om aan de verloting deel te nemen? Schrijf een commentaar onder dit blogbericht, wat je leuk vindt/lijkt aan het maken van een quilt. Je reactie kun je tot uiterlijk zondag 21 mei 2017, 23:59u onder dit bericht schrijven. De uitloting vindt daarna plaats en de winnaressen/winnaars wordt op 22 mei 2017 ook onderaan dit bericht in een reactie bekendgemaakt. Dus neem dan zeker weer een kijkje! En vergeet niet om binnen 48 uur te reageren als je gewonnen hebt, want anders moet er nieuwe winnaressen/winnaars worden uitgeloot.

Groetjes,

Geertje

Deelnamevoorwaarden verloting

  • Jouw toestemming met betrekking tot de voorwaarden voor deelname is een vereiste. Deelnameberechtigd zijn personen uit Nederland en België. Medewerker(st)ers van BERNINA en hun familieleden zijn van deelname uitgesloten.
  • De prijs is het product dat in het bovenstaande blogartikel staat vermeld.
  • Deelname vindt plaats door een commentaar onder het bovenstaande bericht. Verschillende reacties van dezelfde person worden als één deelname geteld.
  • Reacties die inbreuk maken op het Nederlandse of Belgische recht en/of copyright worden na kennisname zonder vooraankondiging verwijderd. De auteur van de reactie is tegelijkertijd van deelname uitgesloten.
  • De uitloting van de winaar/winnares vindt plaats via loting. De winnaar/winnares wordt na de uitloting op 22 mei 2017 door middel van een antwoord op haar/zijn reactie waarmee aan de verloting werd deelgenomen, op de hoogte gebracht. BERNINA is niet aansprakelijk voor het niet ontvangen/niet lezen/vertraagde ontvangst van de informatie.
  • Indien de winnaar/winnares om wat voor redenen dan ook niet in staat is of niet bevoegd is om de prijs in ontvangst te nemen, kan BERNINA niet garanderen, dat een alternatieve prijs of vervanging kan worden aangeboden. De prijs kan niet contant worden uitbetaald en de rechten op de prijs kunnen niet worden overgedragen. Indien na informatie over de gewonnen prijs niet binnen 48 uur een antwoord wordt ontvangen, vervalt de prijs en zal per omgaande een nieuwe winnaar worden uitgeloot.
  • De prijs wordt per post toegezonden. Om het toesturen te garanderen, moet de winnaar na ontvangst van het bericht naam en adresgegevens correct doorgeven. Indien dit niet gebeurt, kan de prijs niet worden toegestuurd en er zal per omgaande een nieuwe winnaar worden uitgeloot.
  • BERNINA behoudt zich het recht voor het kansspel te allen tijde te onderbreken, te beëindigen of het reglement indien noodzakelijk te wijzigen. De rechtsgang is uitgesloten.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam