Creatieve berichten over naaien

BERNINA borduurramen – Mega Maxi Jumbo

Bij het borduren heb je steeds een borduurring nodig om je stof, samen met versteviging op te spannen. Zelf gebruik ik de BERNINA 700 en die heeft bij aankomst al 3 handige maten inspanramen klaar voor je: BERNINA borduurramen – Mega Maxi Jumbo Bekijk ook de informatie op de site.

Image of BERNINA 700.

BERNINA 700

De B 700 overtuigt met veel nieuwe, innovatieve functies zoals precisieplaatsing. Bovendien wordt deze borduurmachine geleverd met veel borduurpatronen.

Meer informatie

Small 50 x 72 mm (vooral geschikt voor kleine borduurprojecten op buisvormige materialen zoals mouwen of broekspijpen)
Medium 100 x 130 mm
Ovaal 145 x 255 mm

Met borduurmotieven binnen deze afmetingen kan je al heel veel leuke toepassingen bedenken.

Maar ik merk dat in de machine ook een aantal grotere motieven te vinden zijn. Heel handig voor decoratie in huis, voor grotere projecten, zoals kussens, keukenschorten, plaids enz. Deze zijn te borduren met de beide borduurramen, die als optioneel accessoire kunnen worden aangeschaft.

Het gaat om de Mega hoop (155 mm x 400 mm) en deBorduurraam Maxi (210 x 400 mm).

Image of Borduurraam Maxi.

Borduurraam Maxi

<article class="r-teaser-item r-product-teaser-item"> <div class="r-teaser-text"> <div id="p_lt_zoneContent_pageplaceholder_p_lt_zoneTopContent_OverviewProductsWidget_rptOverview_ctl06_plcDescription">Het Maxi-borduurraam (40 x 21 cm) is geschikt voor grote borduurontwerpen en -randen.</div> </div> </article>

Meer informatie

Omdat ik van plan ben om grotere stukken te borduren, heb ik dan ook het Maxi borduurraam erbij besteld. De borduurafmetingen zijn dus 210 mm x 400 mm. Uiteraard ben je niet verplicht om het hele vlak te vullen. Je kan hiermee ook vierkante of kleinere rechthoekige bestanden maken. Nuttig voor het quilten, lijkt me!
Vandaag wil ik met jullie eens van nabij kijken naar deze grote borduurramen.

BERNINA borduurramen – Mega Maxi Jumbo

Het Mega Borduurraam

Het Mega borduurraam in het aanbod BERNINA speciale accessoires voor borduurcomputers is een professional voor het borduren van grote, lange borduursels en patrooncombinaties. Dit borduurraam biedt een maximaal borduuroppervlak van 150 × 400 mm en beschikt over drie mogelijke borduurposities. Daardoor kan de stof na voorbereiding van het eerste borduurbereik in het borduurraam opgespannen blijven. De Mega-Hoop borduurraam verschuif je nu slechts één positie. Met behulp van de functie “borduurraam verschuiven” begint de BERNINA borduurcomputer exact op de verbindingsplaats en borduurt het patroon verder. Daardoor kunnen gelijkmatige patronen zonder gaten of verschuivingen netjes en precies genaaid worden. Met de bijgeleverde sjablonen kan het borduurwerk exact in het Mega-Hoop borduurraam geplaatst worden.

Image of Mega-Hoop borduurraam.

Mega-Hoop borduurraam

Met het Mega-Hoop borduurraam maakt u grote patrooncombinaties en sierranden zonder openingen en verschuivingen

Meer informatie

Dit borduurraam past op de Artista- en Aurora-machines, maar ook op de 5 -,  7 – en 8-serie.

Afbeeldingsresultaat voor bernina mega hoop

Het Maxi borduurraam:

Het Maxi borduurraam heeft opnieuw afgeronde hoeken. Het past op de borduurmachines van de 7-serie:

 

Afbeeldingsresultaat voor bernina mega hoop

Je merkt dat er opnieuw een plastic inlegplaat bij hoort. Die maakt het makkelijk om je stof te centreren, indien je het midden aankruist. Je zet het doorzichtige positieblad vast door middel van de pinnetjes in het midden opzij, boven en onder.

Let er steeds op dat het pijltje van de onderkant naar de juiste kant wijst en dat de naam BERNINA correct staat (niet omgekeerd of gespiegeld), rechtsonder (als je aanhechting links ligt).

Dit borduurraam heeft een nieuw mechanisme om de stof op een eenvoudige manier in te spannen en weer weg te nemen. De stof wordt met de ergonomische draaiklem in het frame bevestigd. Je draait heel soepel de buitenring vast over de stof en de binnenring. En om terug te openen, heb je een kliksysteem, waar je met 2 vingers op drukt.

Hoe het juist in zijn werk gaat, zie je ook in onderstaand filmpje:

Vanaf 4:20 komt de Mega hoop aan bod en vanaf 6:40 zie je de Maxi hoop.

Hoop’N’Buddyz

Het Hoop ‘N’ Buddyz borduurraam is een apart raam, dat het borduren op gladde of moeilijke stoffen zoals bijvoorbeeld fluweel vergemakkelijkt. Ook borduurwerkzaamheden op oneven materialen zoals hoofddeksels verkrijgen met dit borduurraam een mooi en exact steekbeeld. Op het plakvlies dat in het Hoop ‘N’ Buddyz borduurraam opgespannen is, kleef je de stof. Hierdoor ontstaat een glijvast oppervlak waar zonder problemen  motieven, patronen en alfabetten op geborduurd kunnen worden.  Ontdek het comfortabele Hoop ‘N’ Buddyz borduurraam voor Artista modellen! Hoe je dit borduurraam gebruikt, zie je op het einde van bovenstaand filmpje.

Pettenframe

Het Jumbo borduurraam

Het Jumbo borduurraam tenslotte heeft de afmetingen 260 x 400 mm. Dit borduurraam is echter speciaal ontwikkeld voor de BERNINA 830 en BERNINA 880. Ondanks het feit dat het past op de 7-serie past, is het borduurbereik NIET groter dan 210 x 400 mm. Je kan het dus gebruiken, maar links zal een strook van 5 cm over de volledige hoogte van het raam (als je opnieuw de aanhechting links voor je legt), niet gebruikt worden bij het borduren. Dit merk je ook in de BERNINA 700, wanneer je het juiste borduurraam kiest voor je project. Bij de afbeelding van het Jumbo raam, zie je een gearceerde strook en de afmetingen 210 x 240 mm staan ook hier vermeld. Ook in de weergave van het borduuroppervlak merk je welk deel van het borduurraam je wél kunt gebruiken.

 

DSCN8925

Het Jumbo borduurraam biedt een groot aantal voordelen bij zowel veeleisende als gemakkelijke borduurwerkzaamheden: met het maximale borduuroppervlak van 400 x 260 mm is het BERNINA borduurraam ideaal voor grote borduurmotieven en combinatiemotieven. Ook sierranden kun je met behulp van dit extra grote borduurraam mooi borduren. Met de 7-serie kan je de Jumbo ook gebruiken, het maximale borduuroppervlak is echter bij die modellen beperkt tot 400 x 210 mm.

Krijgen jullie ook zin om grote projecten te gaan uitvoeren? Binnenkort ga ik ook weer tonen wat ik ermee doe 🙂 . BERNINA borduurramen – Mega Maxi Jumbo zijn allemaal heel verschillend.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: borduurraam, borduurring, hoop, Jumbo, Maxi, Mega
Benodigde producten:
BERNINA 700
BERNINA 700
Mega-Hoop borduurraam
Mega-Hoop borduurraam
Borduurraam Maxi
Borduurraam Maxi
Jumbo borduurraam
Jumbo borduurraam

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam