Creatieve berichten over naaien

City Gym Shorts – Inspiratie met gratis patronen

Aangezien ik vorige week hoorde dat mijn fitness-club geen zomerstop houdt, werd het hoog tijd voor een sportief kort broekje! Een mooi moment om eindelijk eens de City Gym Shorts te maken….

City Gym Shorts - Free Pattern by Purl Soho, sewn by Pienkel - S 2

De City Gym Shorts is een gratis patroon van Purl Soho, verkrijgbaar in dames- en kindermaten.

2017-07-06 13.02.06

De shorts worden gemaakt van geweven stof. Dat heb ik dus wel een paar keer gecheckt, ik had tricot verwacht, maar het is toch echt zo, gewoon een katoentje is heel geschikt. In ocmbinatie met de tailleband met elastiek draagt het heerlijk.

2017-07-06 13.04.51 De randen worden afgewerkt met biaisband. In het patroon gaan ze uit van zelfgemaakte biezen, maar lui als ik ben gebruikte ik gewoon kant en klaar biaisband. 

2017-07-06 13.45.47

Biaisband is schuin van draad (als je het goed bekijkt zie je dat de weefdraden van het band diagonaal lopen over het band), waardoor het eenvoudig meebuigt met rondingen. Een heel simpele manier om de leuke retro zijkanten af te werken dus!

City Gym Shorts - Free Pattern by Purl Soho, sewn by Pienkel - S 3

En klaar voor zomerse sportlessen….

Deze post is één van de eersten van een serie, waarin ik gebruik maak van gratis patronen die online te vinden zijn. Heb je tips voor de serie, dan hoor ik ze natuurlijk graag!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht