Creatieve berichten over naaien

Een schaal met koordvoet 60C het accessoire van de maand

Ik vind die dubbele koordvoet, voet 60C helemaal geweldig!
Op de handwerkbeurs afgelopen februari had ik strookjes zijde gekocht, die waren al aan elkaar gestikt, en daar wilde ik een keer iets mee doen met deze koordvoet, die kleuren waren helemaal mijn kleuren.

DSC03296 (Kopie)

Toen ik het kocht was het een streng, maar door het verschillende keren in mijn handen gehad te hebben, en te verleggen, was het een rommeltje geworden. Ik heb het opgerold, en er een bolletje van gemaakt. Maar zoals je ziet rafelt het behoorlijk, en ik besluit het eerst met een rolzoom af te werken.
Ik kies voor een 3 draads rolzoom, met een steeklengte van 2. Naald- en bovengrijperspanning staan op 4, en de ondergrijper gaat naar 7.

DSC03297 (Kopie)

Wat komt hier een snijafval vanaf!

DSC03298 (Kopie)

Zonde om weg te gooien, hier kan ik nog wel wat mee, dus stop ik het in een zakje.

Ik wil een niet te kleine schaal maken, maar ik twijfel ik wel genoeg stof heb, dus heb ik voor de bodem van de schaal een bijpassende stof gekocht, waar ik dan mee begin. Deze strookjes knip ik wel schuin van draad, de gekochte strookjes zijn recht van draad. De strookjes die ik zelf snij, snijd ik op 3,5 cm breed. Ook deze lock ik af, zodat het dezelfde uitstraling heeft.

DSC03299 (Kopie)

Het beginnetje doe ik weer met voet 20, zoals in mijn vorige bericht beschreven, ik kreeg de vraag waarom ik niet alles met voet 20 deed, dat gaat toch ook, ik deed het nooit eigenlijk, omdat ik voet 60C had. Toch maar iets verder doorgaan, en het gaat ook. Maar als je goed kijkt op de foto hierboven, zie je het verschil, en kun je zien waar ik met voet 60C verder ben gegaan. Met voet 20 valt het stiksel niet zo mooi tussen de koordjes in! Je ziet het rechte stiksel lopen, dit valt niet tussen de koordjes. Dit is gelukkig de bodem,daarom haal ik het niet uit. Ik blijf met voet 60 C werken, het geeft een mooier resultaat. Daarna ga ik verder met de gekleurde strookjes, 2 rijtjes nog voor de bodem, dan trek ik het koord weer aan, omdat ik met de rand wil gaan beginnen. Om de rand omhoog te krijgen, houd je het koord strak vast, zodat je met deze rij minder koord nodig hebt dan de vorige. Lastig om te omschrijven hoe het precies moet, het is gevoel, om de laatste rij strakker te krijgen, en ook overal even strak.
DSC03301 (Kopie)

Hier zijn ook de rolzoomrandjes goed zichtbaar. En dan is mijn schaal klaar!

DSC03312 (Kopie)

En dan wil ik hem ook nog vullen, hiervoor gebruik ik oa. mijn rafeltjes. Van de rafeltjes maak ik bloemen, ik leg ze tussen soluvlies, span dit in een ring.

DSC03302 (Kopie)

Ik teken hier een cirkel op met een diameter van 10 cm, dit is net zo groot als een cupcakevormpje.
Daarna stik ik met een decoratieve steek de cirkel.

DSC03304 (Kopie)

En vul hem daarna op met de BSR voet.

DSC03305 (Kopie)

En dan nog maar weer eens oefenen met achtjes.

DSC03311 (Kopie)

Daarna kort langs het decoratieve stiksel uitknippen, en een klein beetje uitspoelen, zodat er nog wel stijfsel in blijft zitten om het tot een bloem te vormen.

bloemcirkel

En dan om te vormen leg ik het nadat ik het heb uitgespoeld in een cupcakevorm te drogen.

DSC03310 (Kopie)Dan kunnen de bloemvormen zo drogen, en ga ik de meeldraden maken.
De meeldraden maak ik van chenilledraad waar ik om heen lock.
Ik lock dit met een rolzoom, met op de bovengrijper een dikkere draad madeira decora. Om het chenilledraad te locken heb je ook de multivoet nodig.

DSC03314 (Kopie)

Omdat ik maar een kleur van deze gele dikke draad heb lock ik het chenille draad 2 keer. Daarna buig ik het om een spijker.

DSC03316 (Kopie)

Knip het nu in stukjes, en op de uiteinde plak ik met het lijmpistool een knoopje.

DSC03317 (Kopie)

En zo heb ik hele mooie meeldraden, en kan ik mooie bloemen maken.

DSC03372

Omdat het bloemetje vrij hard is, kan ik de meeldraden er moeilijk in vastzetten, daarom heb ik deze er ook ingelijmd met het lijmpistool.

En dan nog wat takjes, kaneelstokjes en knopen, en ik heb een mooi gevulde schaal.

DSC03318 (Kopie)

Zien jullie de vlindertjes, dat zijn ook knoopjes, ik had ze nog over van mijn vorige projekt.

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
BERNINA aurora 450
BERNINA aurora 450
BERNINA 1150MDA
BERNINA 1150MDA
Open borduurvoet # 20
Open borduurvoet # 20
De dubbele koordvoet # 60
De dubbele koordvoet # 60
Paspel-kralen-paillettenvoet
Paspel-kralen-paillettenvoet

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam