Creatieve berichten over borduren

BERNINA 700 Les 8 Tekst

Zoveel inspirerende teksten en quotes die mij ideeën geven! Ik wil een kussen maken en ga de tekst opmaken in de BERNINA 700. BERNINA 700 Les 8 Tekst

Image of BERNINA 700.

BERNINA 700

De B 700 overtuigt met veel nieuwe, innovatieve functies zoals precisieplaatsing. Bovendien wordt deze borduurmachine geleverd met veel borduurpatronen.

Meer informatie

Even kijken op Pinterest, de onuitputtelijke bron en ik kies voor iets eenvoudig, maar toch leuk: “Creëer je eigen magie.” Het wordt een kussenhoes voor een kussentje van 39 x 39 cm.

 

Wat heb ik nodig voor Les 8 Tekst?

Een lap stof: 94 cm x 41 cm.

3 kleuren borduurgaren Mettler Poly Sheen (ik kies voor Champagne, Ivoor en Cream), bijpassend naaigaren.

2 knopen (maar je kan ook een rits nemen, indien je dit verkiest)

DSCN9303

 

Opmaak van het borduurbestand:

In de machine kies je voor de verzamelmap met de lettertypes.

DSCN9260

Ik kies voor het lettertype nr 8, dit is opgebouwd uit satijnsteken.

DSCN9261

Je hebt keuze uit hoofdletters, kleine letters, afwijkende letters, leestekens en symbolen.

DSCN9262

Wanneer het eerste woord ingegeven is, klik ik op de groene knop.

DSCN9263

Het borduurbestand opent in het borduurraamformaat Medium. Ik wijzig dit naar Maxi.

DSCN9265

DSCN9266

Ik verplaats nu het woord naar boven. Je kan dit doen door te slepen met de stylus over het scherm, maar ook door de multifunctionele draaiknoppen te gebruiken. Voor de verticale as is dit de onderste knop.

DSCN9268

Je ziet in de X en Y-waarden dat het bestand verplaatst is. Indien je verplaatste door te slepen, en je bestand staat horizontaal niet meer in het midden, kan je klikken op de X-toets, zodat die weer in het midden komt te staan.

DSCN9269

Nu ga ik de letters ook nog vergroten, op 170%. Om straks nog de precisieplaatsing te kunnen doen, is het best niet de maximale breedte van het borduurraam te gebruiken.

DSCN9270

Om een speelser effect te verkrijgen klik ik op de buigfunctie voor de letters, ik kies voor een waarde +35. Zo komt het middendeel van de letters naar boven te staan.

DSCN9272

DSCN9273

Door middel van de doorzichtige laag met een ‘+’, maak ik een nieuwe laag erbij, voor het volgende deel van de tekst.

DSCN9274

Nu kies ik voor lettertype 22 (ook een satijnsteek-lettertype):

DSCN9275

En ook voor het woord ‘eigen’ neem ik hetzelfde lettertype. Ik vergroot de tekst tot 120%.

DSCN9278

Voor het woord ‘magie’ kies ik een krullerig lettertype, namelijk nr 9. Dit is een vulsteeklettertype.

DSCN9279

Ik vergroot dit tot 140%.

DSCN9282

Door te klikken op de lettertoets met het boogje, kan ik weer eigen instellingen kiezen. Met de bovenste multifunctionele knop, vergroot ik de afstand tussen de letters. Ze blijven dus even groot, maar staan iets verder van elkaar. Ik kies voor een waarde 20.

DSCN9283

Met de onderste multifunctionele knop, kan ik weer een kromming toevoegen. Ik kies voor -30.

DSCN9284

Nu ga ik controleren hoe mijn borduurbestand er uitziet, door te gaan kijken op de onderste laag. Indien die niet zichtbaar is, kan je met het pijltje naar onder terugkeren tot bij die basislaag. Hier en daar ga ik nog wat bijstellen en dan is het bestand helemaal naar wens:

DSCN9285

Dit is het geworden Les 8 Tekst:

DSCN9286

Ik wil dat het geheel gecentreerd wordt, daarom klik ik op de Y-toets met de gele rand. Dan komt het gehele bestand terug in het midden van de borduurring te staan. Voor de horizontale as was dit al OK (X: 0).

DSCN9287

DSCN9288

 

Instelling van de kleuren in de BERNINA 700.

Automatisch geeft de machine aan dat je 4 aparte deeltjes hebt, die telkens in zwart zouden geborduurd worden.

DSCN9290

Ik wil mijn eigen kleuren instellen. Eerst tik ik de beide halfcirkelvormige pijlen aan in het zwarte blokje, rechts naast ‘Default’ en de borduurtijd. Bij het pijltje kan ik verder klikken en kiezen voor Mettler Poly Sheen.

DSCN9291

DSCN9292Wanneer ik Mettler Poly Sheen gevonden heb, kan ik bij het pijltje rechtsonder uit de lijst kiezen voor de juiste kleur.

DSCN9293

Ik wil de kleur Champagne gebruiken en tik die aan. Die kleur staat nu geselecteerd voor de eerste laag die ik aangemaakt heb.

DSCN9294

Om terug te keren naar het kleurenpalet ga ik klikken op de toets linksboven.

DSCN9295

Nu staat Champagne dus geselecteerd voor het woord ‘Creëer’. Ik herhaal de kleurenkeuzes ook voor de andere woorden. Ik kies voor ‘je’ en ‘eigen’ de kleuren Ivory en Cream en ‘magie’ wil ik opnieuw in Champagne hebben.

DSCN9296

Wanneer ik klaar ben met het kiezen van de kleur voor de 4 woorden, klik ik op de klosjes met verbindingspijl. Zo gaat de machine de beide woorden in de kleur Champagne onmiddellijk na elkaar borduren.

DSCN9297

Zie je wel? Mooi praktisch!

DSCN9298

Tekst en kleurkeuze zijn nu ingesteld.

DSCN9299

Om zeker te zijn dat het bestand mooi gecentreerd staat in de opgespannen stof heb ik eerst met een zeepje de middellijnen aangegeven. Door middel van de toets voor de precisieplaatsing zie ik dat de stof niet helemaal exact opgespannen heb. Na het invoegen van de precisieplaatsing staat de naald netjes boven de middellijn. Hoe dit helemaal in zijn werk gaat, kan je in een vorig blogbericht nalezen.

DSCN9307        DSCN9308

En starten maar met het borduren.

Dit is het geworden:

DSCN9331

Vinden jullie die inspirerende teksten ook zo leuk? BERNINA 700 Les 8 Tekst leert je hoe ze zelf te maken.

Heb je al ideeën wat je zelf wil gaan schrijven? Benieuwd!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: katoen, knopen, Mettler borduurgaren
Benodigde producten:
BERNINA 700
BERNINA 700
BERNINA 710
BERNINA 710
BERNINA L 460
BERNINA L 460
Zigzagvoet #0
Zigzagvoet #0
Knoopsgatvoet #3
Knoopsgatvoet #3
Knoop-aanzetvoet #18
Knoop-aanzetvoet #18
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam