Creatieve berichten over quilten

Een nieuwe tas voor Sara

Bij een nieuw schooljaar hoort natuurlijk ook een nieuwe tas. Ik vond het dit keer wel leuk om de tas zelf te maken.
Voor de buitenkant van de tas heb ik gekozen voor blauwe spijkerstof omdat deze stof stevig is. Voor de voering heb ik gekozen voor een katoenen stof.

tas Sara 1

Benodigdheden:

De tas maak ik in twee gedeeltes. Eerst maak ik de tas en daarna maak ik de flap die erover heen gaat.

tas Sara 2
Eerst moet ik bepalen hoe groot de tas wordt. Ik heb gemeten hoe breed hij moest zijn zodat er een broodtrommel en twee bekers naast elkaar in kunnen. Het bakje voor het fruit kan er dan nog bovenop.

tas Sara 3

Ik ga de stof eerst versieren door er met het koordvoetje dikkere garens op te stikken. Ik zet twee lijnen op de stof zodat ik weer waar ik tussen moet blijven. Als je nog nooit een koordvoetje hebt gebruikt kun je hier een filmpje bekijken.

tas Sara 4

Als eerste naai ik langs de lijnen met het koordvoetje. Daarna naai ik met ongeveer 3 cm naast de eerste rechte lijn en dat doe ik totdat ik bij de laatste lijn zit.

tas Sara 5
Daarna naai ik met Mirage twee  decoratieve steken tussen de lijnen die ik heb gemaakt met het koordvoetje. tas Sara 6tas Sara 7 tas Sara 8 tas Sara 9 tas Sara 10Als ik dat klaar heb, maak ik nog wat rechte lijnen en een zigzagsteek met Spotlite.tas Sara 12 tas Sara 13

Knip de voering op maat en speld deze op de buitenstof. Naai deze vast maar laat een gedeelte van de 1 korte kant open zodat je hem nog kan omdraaien en zodat je de flap erin vast kan naaien. Knip de hoekjes schuin af. Werk de zijkanten of met een zigzag. Draai het geheel om.

tas Sara 14 tas Sara 15

Voor de flap wil ik een keer iets anders doen dan recht naaien met het koordvoetje. Op een proeflapje heb ik eerst geprobeerd of ik een rondje kan maken. Dat lukte. tas Sara 16Ik heb weer op de stof gemarkeerd waar ik binnen moest blijven. tas Sara 17Daarna ben ik begonnen de bloemen te maken. Het is belangrijk dat je alle losse draadjes naar achteren steekt en vastknoopt. tas Sara 18 tas Sara 19 tas Sara 20Zoals je kan zien zijn ze niet allemaal hetzelfde en ook niet even groot. Maar dat maakt niets uit. Ik vind het eigenlijk  wel leuk dat ze allemaal anders zijn.tas Sara 21 tas Sara 22

Toen de bloemen af waren heb ik de rest van de flap doorgestikt met het loopvoetje.tas Sara 23 tas Sara 24 tas Sara 25

Voor de knopen maak ik lusjes met de dikke garens. Draai eerst een koordje van de 3 dikke garens en maak er daarna 2 lusjes van.tas Sara 26 tas Sara 27

Leg de voering en de buitenstof goede kanten op elkaar. tas Sara 28Leg de 2 lusjes tussen de voering en de buitenstof. De lusjes zitten aan de binnenkant. Naai dit vast. Naai een paar keer extra waar de lusjes zitten. Laat 1 korte kant open. Knip de hoekjes schuin af. Werk de zijkanten of met een zigzag.tas Sara 29 tas Sara 30

Draai de flap om en stik vlak langs de rand door met Mirage.tas Sara 31

Speld de flap vast aan de tas en stik deze op de goede kant door.tas Sara 32 tas Sara 33

Speld de zijkanten van de tas goede kanten op elkaar en naai vast. Maak een punt. Meet 4 cm en speld dit en stik dit vast.tas Sara 34

tas Sara 35 tas Sara 36 tas Sara 37Nu maak ik een hengsel aan de tas. Ik heb gekozen voor keperband. Ik heb het hengsel even gemeten bij Sara zodat hij gelijk de juiste maat heeft. Stik hem aan beide kanten goed vast.tas Sara 38 tas Sara 39

Als laatste naai je de knopen op de tas.tas Sara 40

De tas is af!tas Sara 41 tas Sara 42

Sara is erg blij met haar nieuwe schooltas.tas Sara 43

 

Herma Bouw

Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
BERNINA 550 QE
BERNINA 550 QE
Koordvoet met 3 gleuven #22
Koordvoet met 3 gleuven #22

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam