Creatieve berichten over naaien

Lief babymutsje

Ik maak graag zomerjurkjes voor mezelf met de lockmachine. Maar er blijven altijd van die kleine lapjes stof over waar ik net niets meer mee kan. nu kwam ik op het idee om hier kleine babymutjes van te maken! En ze zijn echt zo schattig geworden 🙂

baby dino en eenhoorn

Benieuwd hoe ik ze heb gemaakt? Blijf dan lezen 😉

Het stof dat ik gebruikte is een leuke tricot met eenhoorn en ‘galaxy’ print. Ik knipte de benodigde delen voor het mutsje uit de stof. Het zijn in totaal 3 onderdelen; 1 keer een band en 2 keer een half rondje voor de muts zelf.

1 stofje geknipt

Om de muts een mooie vorm te geven is het eerst belangrijk om een klein ‘hapje’ uit de stof te halen. Dit kan heel gemakkelijk met de lockmachine. Ik gebruik mijn BERNINA L450.

2 hoekje gelockt

Dan werk ik de naad af door de ‘ketting’ met een dikke naald terug in de naad te trekken. Het restje knip ik dan af. Door dit te doen is de naad mooi afwerkt en zal het ook niet meer losgaan.

3 naad wegwerken

Daarna naai ik de twee delen van bovenkant van het mutsje aan elkaar. Ook weer met de lockmachine!

8 mutsje naaien

Als het in elkaar zit ziet het er zo uit:

9 rondom genaaid

En omgekeerd zo:

10 omgedraaid

Dan is het tijd om de band in elkaar te zetten. Ik bepaal eerst waar ik mijn labeltje wil hebben. Schattige labels hé! Het is mijn eigen logo en merkje 🙂

4 lapje band

Dan vouw ik het stof dubbel, zodat de band rond wordt.

5 band gevouwen

Dit lock ik dan weer vast.

6 band locken

En als deze naad genaaid is, keer ik de band om en zit hij helemaal goed!

7 band vast

Nu kan de band aan het mutsje vastgezet worden. Het is eventjes puzzelen hoe hij er precies aan moet zodat, als hij omgekeerd wordt, precies goed zit. Als je hierover twijfelt kun je het ook eerst met de hand vastrijgen, omkeren en zien of je het goed hebt gespeld.

11 band spelden

Nu kan de allerlaatste naad genaaid worden, wederom met de lockmachine!

12 band locken

Als de band dan vast zit aan het mutsje kan de naad weer netjes gemaakt worden door de ketting met een dikke naald door de naad te trekken en voila! Even omkeren en het mutsje is klaar om gedragen te worden 🙂

baby eenhoorn 2

Misschien zag je het schattige label al aan de mutsjes. Ik heb ze namelijk ook toegevoegd aan mijn webshop!

baby dino en eenhoorn

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: jersey, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA L 450
BERNINA L 450

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Martine Zoeteman BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Schattig mutsje! Naar die stof ga ik op zoek. Eenhoorns en galaxy vormen een supercombinatie voor mijn dochter…
  Groetjes
  Martine van de DIY Diva

  • Joyce van den Goor BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Dankje! Ik heb hem zelf op de markt gevonden, maar ik weet zeker dat hij ook wel via internet te krijgen is. Het eenhoornstofje is een digitaal geprinte tricot 🙂 Die moet wel te vinden zijn! Heel veel succes en plezier! 😀

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam